Haberler

Bülent Tanık: "Başbakan'ın Saptamalarına Katılıyorum"

Tarih: 27 Mayıs 2011 Kaynak: Çankaya Belediyesi


Tanık, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Ankara ile ilgili "plansız ve çarpık" saptaması yaptığını hatırlattı ve ekledi: "Başbakan'ın saptamaları bana yabancı gelmiyor. Benim de ifade ettiğim, katıldığım saptamalar."

Bülent Tanık, Çankaya Belediyesinin Mithatpaşa Caddesi'ndeki hizmet binasında düzenlediği basın toplantısında, Başbakan Erdoğan'ın dün açıkladığı Ankara projeleri hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Ankara- Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, Başbakan Erdoğan'ın dünkü toplantıda Ankara'nın plansız, çarpık büyüdüğü ve gelişen kamunun ihtiyaçlarının sağlıklı bir plana tabi tutulmadığı saptamalarına katıldığını söyledi. Kendisinin de aynı saptamaları defalarca yaptığını kaydeden Tanık, "Ankara'nın en yoğun plansız ve Büyükşehir Belediye Başkanı'nın iki dudağı arasında olduğu dönem son 17 yıl. Bunun son 9 yılında da sayın Başbakan iktidardaydı" diye konuştu.

Çankaya Belediye Başkanı Tanık, açıklanan projelerle Ankara'ya Selçuklu silueti verilmeye çalışıldığını fakat Ankara'nın bir bozkır kasabasından modern bir kente dönüşümünün Cumhuriyet sayesinde olduğunu vurguladı. Tanık, "Ankara Cumhuriyet'in başkentidir. Biz, Cumhuriyet'in özgür büyüttüğüne inanıyoruz. Cumhuriyet'in değerlerine sahip çıkmak ve demokratik yaşamı geliştirmek çok önem verdiğimiz konular" dedi.

Ankara projelerini tek tek değerlendirmeye gerek görmediğini; projelerin mekanları, bütçeleri, takvimleri gibi bilgilerin bulunmadığı belirten Tanık, Erdoğan'ın açıklamalarını "Projeleri tek tek değerlendirmek istemiyorum. Nerede nasıl yapılacağı çok net değil. O ciddiyetle sunulursa değerlendirilir. Seçim öncesi kent projesi tartışmak, düzeyin altındadır" şeklinde değerlendirdi.

"BİZ DE YAPABİLİRİZ"
Çankaya Belediye Başkanı Tanık, açıklamalarının ardından basın mensuplarının sorularını da yanıtladı.

Ankara projelerinin finansmanı ile ilgili bir soruya verdiği yanıtta, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin Türkiye'nin en borçlu belediyesi olduğunu hatırlattı ve şunları söyledi: "Buna rağmen kaynak bulabiliyorlar. Zaten bu projeler için çok büyük kaynaklara ihtiyaç yok. Biz de yapabiliriz." Tanık, söz konusu projelerin Büyükşehir Belediyesinin değil Başbakanlık'ın projeleri olarak sunulmasını da "Melih Gökçek için büyük Başbakan için küçük projeler" sözleriyle değerlendirdi.

ÇANKAYA BELEDİYESİ'NİN AKILLI PROJELERİ
Tanık, bir başka soru üzerine Çankaya Belediyesinin şehir ve köy kardeşliği temelinde, toplam 13 köyü kapsayacak biçimde Kent ve Tarım projesini hayata geçirdiğini ifade etti. Tanık, bu köylerde tarımsal aktivitenin geliştirilmesi ve kentin beslenmesine katkı verilmesini hedeflediklerini anlattı.

Tanık ayrıca yoksul evlerdeki çocukların süt ihtiyaçlarının karşılanması için süt dağıtımı projesini de başlattıklarını hatırlattı.

Zafertepe bölgesinde ranta dayalı kentsel dönüşüm yerine yerinde kentsel yenilenme çalışmaları yürüttüklerini de dile getiren Tanık, Çankaya Belediyesi olarak kente ve kentliye hizmet etmeyi amaçlayan birçok proje hayata geçirdiklerini söyledi.

Bülent Tanık, Kızılay'daki eski SSK binasının yerine Çankaya Belediyesi Hizmet Binası ve Emek Meydanı projelerinde ısrarlı olduklarını da belirterek, "Büyükşehir Belediyesi'nin bina yapmamızı engelleme çabaları başarıya ulaşırsa biz oraya sadece meydan yapacak güce ve bonkörlüğe de sahibiz" dedi.

Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.