Haberler

Vargı'nın şirketi Tünel'de bina aldı, otel açacak

Tarih: 30 Mayıs 2011 Kaynak: Haber Türk Yazan: Menekşe Ataselim
Şehir otelciliğine İzmir'deki Swissotel Grand Efes ile 2005'te adım atan Murat Vargı'nın MV Holding'i Taksim Tünel'de eski bir bina satın aldı.

Şirketin İş Geliştirme Direktörü Renay Onur, binayı 33 odalı bir otele dönüştüreceklerini belirterek, "Eski İstanbul'da bu tip oteller yapmak için bina arayışındayız" dedi.

İstanbul'un tarihi semtlerindeki milyon dolarlık binalara yatırımcı ilgisi devam ediyor. Son olarak, Turkcell'in fikir babası ve ortağı Murat Vargı'nın sahibi olduğu MV Holding, Taksim Tünel'deki eski bir han binasını satın aldı. Şirket, binayı renove edip 33 odalı bir butik otele dönüştürecek. Konuyla ilgili olarak görüştüğümüz MV Holding İş Geliştirme ve İştirakler Direktörü Renay Onur, General Yazgan Sokak'ta bulunan binayı birkaç ay önce aldıklarını belirterek, "Taksim'de yeni bir yatırımımız olduğu doğrudur. Tünel'e ve belediyeye yakın bir konumda bulunuyor. Henüz çok yeni bir gelişme olduğu için proje netlik kazanmadı" dedi. Çubuklu Binası adıyla anılan gayrimenkulün eskiden bir han olarak kullanıldığını ifade eden Onur, mülkü şehir oteli olarak değerlendireceklerini kaydetti.

"1 YIL İÇİNDE BAŞLARIZ"
Eski bir yapı olduğu için binada renovasyon yapılacağını, ancak projelerin henüz başlangıç aşamasında olduğunu ifade eden Onur, "Aslında, hiçbir şey belli değil diyebilirim. Binanın dış projeleri ve iç tasarımları hazır değil. Yeni yeni ilgilenmeye başladık" dedi. Otele çevirecekleri binada 33 oda bulunacağını belirten Onur, binayı kimden aldıkları konusunda ise "Bir şahsa aitti. Eski sahibi yabancıydı" demekle yetindi. Satın alma işleminin kaça mal olduğuyla ilgili de bilgi vermekten kaçınan Onur, "Proje aşamasında olduğumuz için inşaata başlama ve otelin açılış tarihlerini kesin olarak söylemek çok zor. Ancak 1 yıl içinde işe başlayabileceğimizi umut ediyoruz" şeklinde konuştu.

"ESKİ İSTANBUL'DA YER ARAYIŞIMIZ DEVAM EDİYOR"
MV Holding'in otelciliğe devam edeceğini kaydeden Onur, "İzmir'de başladık; İstanbul'da da arayışlarımız var. Bunun ilk ayağı da Taksim'de oldu" dedi. Çubuklu Binası'nda yapılacak otelin biraz küçük olduğunu vurgulayan Onur, daha büyük binalar alma niyetinde olduklarını belirterek şöyle konuştu: "Bu tip binalar satın almaya devam edeceğiz. İstanbul'un tarihi yerlerinde, özellikle ‘Eski İstanbul' olarak anılan bölgelerde tarihi binalara ilgi duyuyoruz. Arayışlarımız sürüyor ama daha büyük yerler bulmaya çalışacağız. Şehir otelciliğine devam edeceğiz."

Takvim
<<Ağustos 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.