Haberler

Seferihisar "Çocuk Dostu Şehir" olacak

Tarih: 30 Mayıs 2011 Kaynak: Yeni Asır Yazan: Mustafa Karabulut
İzmir'in 'Sakin Şehir' unvanı taşıyan ilçesi, UNICEF'in yürüttüğü 'Çocuk Dostu Şehir' projesine dahil olmak için de çalışma başlattı.Uluslararası 'Cittaslow' (Sakin şehir) ağına üye olan İzmir'in Seferihisar ilçesi, Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) tarafından yürütülen 'Çocuk Dostu Şehir' projesine dahil olmak için çalışma başlattı. Başvuru yapmaya hazırlanan Seferihisar Belediyesi, bu kapsamda 'Çocuk Danışma Kurulu' oluşturarak ilk adımı attı.

Başkanla ilk toplantı
Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer ile ilk toplantısını yapan 'Çocuk Danışma Kurulu', çocuğa yönelik şiddetin engellenmesi, engelliler için daha sağlıklı yollar ve yaşam alanları, çocukların serbest zamanlarını daha kaliteli geçirmeleri için sosyal ve kültürel alanların açılması, okullardaki fiziksel koşulların ve ilçedeki mevcut spor alanlarının iyileştirilmesi ve kent içi trafiğin çocuklar için daha güvenli hale getirilmesi konularında görüşlerini Belediye Başkanı Soyer'e aktardı. Soyer, 'Çocuk Dostu Şehir' projesiyle çocukların kendilerini ilgilendiren tüm konularda söz hakkına sahip olmalarını hedeflediklerini söyledi.

Dünyada 800 şehir
Dünyada 800 civarında 'Çocuk Dostu Şehir' bulunduğunu ve Seferihisar olarak bu kavramı biraz da zenginleştirerek bu kentler arasında yer almak istediklerini ifade eden Soyer, "Üyesi bulunduğumuz sakin şehir ağı kriterlerine de uyan 'Çocuk Dostu Şehir Projesi'ni hayata geçirmek istiyoruz. Bu kapsamda çocuk belediyesi kurabiliriz. Çocukların kenti yönetmesine olanak veren, kente sahip çıkmalarını mümkün kılan, çocuğun kentle ilgili sorumluluklarını geliştiren bir belediye oluşturabiliriz. Çocuklar, kendi başkanlarını seçip, mevcut belediye içindeki tüm kurumları taklit edebilir. Zabıtasıyla, fen işleriyle, park ve bahçeler müdürlüğüyle kenti yönetmeye çalışabilir. Böyle bir uygulama hayal ediyorum, bunu yapmaya çalışacağız" dedi.

'Çocuk Dostu Şehir' nedir?
UNICEF'in resmi internet sayfasındaki 'Önce Çocuklar: Çocuk Dostu Şehirler' başlıklı bölümde yer alan bilgilere göre, bir yerleşimin 'Çocuk Dostu Şehir' olabilmesi için kız çocuklarını okullu yapmaya yönelik çalışmalar, düşük gelirli ailelerde yoksulluğu hafifletmeye yönelik tedbirler, caddelerin ve sokakların çocuklar için daha güvenli hale getirilmesi, 'bebek dostu hastanelerin' artırılması, çocuk hakları konusunda toplumsal duyarlılığın artırılması, çocuklar için daha fazla oyun ve spor etkinliklerinin yapılması gerekiyor.


Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.