Haberler

Kentsel dönüşüme karşı dernek kurdular

Tarih: 31 Mayıs 2011 Kaynak: Birgün Yazan: Serbay Mansuroğlu, Tuğçe Çelik
İstanbul Maltepe'de Gülsuyu Gülensu Dayanışma ve Yaşam Merkezi Derneği (GUL-DAM) kuruldu. Kalender Maden başkanlığında kurulan derneğin açılışı hafta sonu Gülsuyu'nda yapıldı.

GÜL-DAM yöneticileri, mahallelinin kendi sorunlarına, kendilerinin çözüm sunacağı, mahallelinin kendi iradesiyle sorunlarını ortadan kaldırmayı hedefliyor.

Açılışta BirGün'e değerlendirmelerde bulunan Şadi Yön ile Erdoğan Yıldız, 2004'ten itibaren Gülsuyu ve Gülensu'da kentsel dönüşüme karşı mücadele ettiklerini, bundan sonra da dernekle birlikte mücadele bayraklarını yükselteceklerini anlattılar.

Sağcısıyla solcusuyla birlikte
Yön, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin(İBB) pek çok noktada hatalı kararlara imza attığını ifade ederek, "Akla, mantığa ve hukuka ve bütün bunların ötesinde topografyaya uymayan imar planları yapıldı. Biz bunlara sürekli itiraz ettik. Bugün itirazımızı daha gür dillendirmek için bu derneği kurduk. Mahallede sağcısıyla solcusuyla, kim olursa olsun ama tüm mahalleyi kapsayacak, mahalleli aidiyeti üzerinden çıkmış, halkın iradesini yansıtacak bir dernek hedefiyle yola çıktık" dedi.

Dışarıdan politik gibi görünse de
Erdoğan Yıldız ise Gülsuyu ve Gülensu'nun iç yüzünün, dışarıda yaşayan insanların gördüğü gibi olmadığını belirtti. Yıldız, "Gülsuyu ve Gülensu, burada yaşamayanlar için dışarıdan bakıldığında gayet politik olarak görülebilen yerleşim alanlarıdır. Ancak içeriden bir olarak şunu söyleyebilirim. Burada daha çok politik hareketlerin kendini özne olarak ifade ettiği, mahallelinin bu öznelerin etrafında kümelendiği görülmektedir" dedi.

Açılışa çok sayıda mahalleli katılırken, Maltepe Belediyesi Başkan Yardımcıları ve CHP'li Meclis Üyeleri, ÖDP Maltepe İlçe Başkanı Mahmut Karabulut, BDP, CHP, EMEP veTKP temsilcileri açılışta hazır bulundu.

Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.