Haberler

Bölgenin ilk teleferiği Gaziantep'te hizmete girdi

Tarih: 2 Haziran 2011 Kaynak: Yeni Şafak Yazan: Ahmet Yavuz
Doğu ve Güneydoğu'nun Paris'i olarak nitelendirilen Gaziantep'te, Şahinbey belediyesi tarafından yapılan parkta teleferik ve dağ kızağı da hizmete alındı. Vatandaşlar teleferiğe binmek için akın ederken, protokol üyeleri de dağ kızağında stres attı.

Gaziantep'te, Şahinbey Belediyesi tarafından yapılan parkta hizmete alınan teleferik ve dağ kızağı, vatandaşlar kadar protokol üyelerince de büyük ilgi gördü. Şahinbey Belediyesi tarafından Karataş, Yeditepe, Güneykent ve Şahintepe mahalleleri arasındaki 280 dönümlük alana kurulan Şahinbey Parkı'nın açılışı renkli görüntülere sahne oldu. İçerisinde Türkiye'nin en yüksek çocuk oyun grubu, 20 eserden oluşan miniatürk, amfi tiyatro, su dansı ve konser alanlarının bulunduğu parkta 950 metre gidiş ve dönüş yapılabilen teleferik ve dağ kızağı da hizmete alındı. Açılışa Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep milletvekili adayı Hüseyin Çelik, milletvekili adayları Fatma Şahin, Mehmet Erdoğan, Halil Mazıcıoğlu, Derya Bakbak, Fikret Murat Tural, AK Parti Gaziantep İl Başkanı Ahmet Uzer, Şahinbey Kaymakamı Mehmet Taşdögen, Şahitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Emniyet Müdürü Süleyman Oğuz, İşkur İl Müdürü İlyas Bulduk, belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri, davetliler ve vatandaşlar katıldı.

YEŞİL ALANLAR İNŞA EDİLİYOR

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, "Birçok uygarlığı bağrında barındıran, sanayileşmenin ve hızlı kentleşmenin önderi olan Gaziantep, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun gözde merkezi haline gelmiş, yüksek standartlı ve daha yaşanabilir bir kent hedefine ulaşma yolunda birçok çalışmalara imza atmaktadır. Şahinbey Belediyesi olarak bizler, ulaşımdan sağlığa, spordan kültüre, doğumdan ölüme her alanda, vatandaşlarının yanında olmayı görev bilmiş, insanımızın sosyal hayattaki mutluluğu ve ihtiyaçlarını göz ardı etmemeye çalışıyor, yeşil alanlar inşa ediyoruz" dedi. Tahmazoğlu, "Parkımızda, 20 eserle miniatürklerimiz, amfi tiyatromuz, Türkiye'nin en yüksek çocuk oyun grubumuz, dağ kızağımız, su dansımız, konser alanımız, lokanta ve kafelerimiz mevcuttur. Büyüklüğü ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde bir ilk olacak parkımızda, 950 metre gidiş ve dönüş yapacak teleferik bugün başlamış olacaktır. Teleferiğimizde, 8'er kişilik 20 kabin bulunmaktadır. Sistemin montajında Türk, Alman, Avusturyalı ve İtalyan 10 mühendis çalıştı. Tesis devreye alınmadan önce yabancı ve tarafsız bir kuruluş tarafından denetlenerek güvenliği kontrol edildi" diye konuştu.

GAZİANTEP BÜYÜK AŞAMA KAYDETTİ

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik de, gecesini gündüzüne katarak 2 yılda 160 parkı hizmete sokan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ve ekibine teşekkür ederek, "Parklar, şehirler için vazgeçilmez yaşam alanlarıdır. Spor alanları, dinlenme alanları, kafeteryalar, teleferik, dağ kızağı gibi bir birinden çeşitli alanlarıyla bu park Gaziantep'in önemli bir ihtiyacını karşılayacak. Şehitkamil ve Şahinbey ilçeleri çarpık kentleşmeye sahne olan yerler. Belediyelerimiz bu çarpık yapılaşmayı ortadan kaldırmak için içerisinde sosyal donatıların olduğu konutlar inşa ediyorlar" şeklinde konuştu. Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı ise, Gaziantep'in sanayideki göz kamaştırıcı gelişmişliğe paralel olarak turizm, sağlık ve sosyal etkinlik alanında da büyük bir aşama kat ettiğini ifade etti.

Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.