Haberler

Bozkurt arsası, The İstanbul olacak ‘zenginden fakire' modeli işleyecek

Tarih: 3 Haziran 2011 Kaynak: Hürriyet Yazan: Sadi Özdemir
İstanbul'un ve Türkiye'nin ilk gecekondulaşma bölgelerinden olan Zeytinburnu'nda Kiptaş önderliğinde farklı bir kentsel dönüşüm projesi uygulanıyor. Zeytinburnu'ndaki Koç Holding'e ait eski Bozkurt Mensucat'ın arsasına inşa edilecek ‘The İstanbul Veliefendi' konut ve rezidans projesini üstlenen YDA Grup, bu projeye 486 lüks daire yapacak.

Koç Grubu'na yüzde 40'ını verecek. YDA buradaki kazancı karşılığı projenin tam karşısındaki Kiptaş'a ait arsada geçen yıl inşasına başladığı Sahil Park'tan 440 daireyi de Kiptaş'a teslim edecek.Kiptaş bu daireleri bölge için yürüttüğü kentsel dönüşüm projesi kapsamında hak sahibi vatandaşlarla takas edecek. Bu formülü "Bu, zenginden alıp fakire verme projesi. Robin Hood'luk yapıyoruz burada" diye açıklayan Kiptaş Genel Müdürü İsmet Yıldırım, İstanbul'un başka semtlerinde de dönüşüm projeleri başlatacaklarını söyledi.

Metrakere 5 bin TL
Zeytinburnu'nda Veliefendi'nin arkasında yer alan, eski Bozkurt Mensucat arsasına inşa edilecek The İstanbul Veliefendi'de konutların metrekare birim fiyatının ortalama 5 bin lira rezidansta ise 6 bin lira olacağını belirten YDA Grup Başkanı Hüseyin Aslan, "Burada kentsel dönüşüme Bozkurt Mensucat arsası da dahil edilmiş oldu ve ortaya büyük bir değer çıktı. Projenin yüzde 40'ı Koç Grubu'nun, kalan bizim olacak. Buna karşılık Sahil Park'tan Kiptaş'ın kentsel dönüşüm için ihtiyacı olan konutları teslim edeceğiz. Sahil Park'ın ticari alanları da KİPTAŞ'ın olacak" dedi. The İstanbul Veliefendi'de 14 katlı 15 blok ve 35 katlı bir rezidans olacak. 486 dairenin yer alacağı projede 1 artı 1'den 4 artı 1'e kadar daire seçenekleri bulunuyor.

İbrahim Çağlar da ortak
210 bin metrekare inşaat alanı olan The İstanbul Veliefendi'de 12 bin 500 metrekarelik ticaret alanı ve 42 ticari ünite de yer alıyor. Proje, 48 bin metrekare peyzaj alanına sahip. YDA Grup, projenin ana hissedarı ve yapımcısı konumunda. İstanbul Ticaret Odası (İTO) Meclis Başkanı İbrahim Çağlar'ın Yönetim Kurulu Başkanı olduğu Kuruluş İnşaat da proje ortakları arasında. Çağlar, "Biz Kuruluş İnşaat olarak, onlar YDA Group olarak birlikte çalışıyoruz. Hüseyin beyle ilk projemiz ama inşallah arkası da gelecek, İstanbul'a birlikte güzel eserler kazandıracağız" diye konuştu.

Zeytinburnu kazandıracak
Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, Zeytinburnu'nun hızlı bir kentsel dönüşüm yaşayabilecek kapasiteye sahip olduğunu ifade ederek, şunları söyledi: "Bölgemizde metrekare fiyatı 2 bin lira ile 12 bin lira arası daire üretiliyor. 10 yıl önce İstanbul'un en ucuz bölgelerinden biriydik, şu anda en pahalı bölgelerinden biriyiz. Zeytinburnu'na yatırım yapan kazanacak."

Zeytinburnu, Barcelona gibi olur, bir taşla iki kuş vurduk
KİPTAŞ Genel Müdürü İsmet Yıldırım, "Zeytinburnu neden Barselona olmasın? Bu mümkün" dedi. Yıldırım, Sümer Mahallesi Kentsel Dönüşüm projesi kapsamında 1300'e yakın bağımsız birim olduğu bölgede herkesle görüştüklerini söyledi ve şöyle konuştu: "Bu projede, ‘bir derenin taşı ile iki kuş vuralım' dedik. Bu arsada eskiden Bozkurt Mensucat fabrikası vardı. İskanlı yaptık. Sahilpark'tan takası kabul eden kişilerin eski dairelerini yıkıp, kentsel dönüşüm projesine devam edeceğiz" dedi.

Takvim
<<Nisan 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.