Haberler

İnsanlık Anıtı yerine 'bal ve kaşar' anıtı

Tarih: 6 Haziran 2011 Kaynak: NTVMSNBC
İnsanlık Anıtı'nı yıkma kararı alan Kars Belediyesi, kentin kaşar ve balını tanıtmak için anıt heykel yaptıracak.

İnsanlık Anıtı'nın yıkımı sürerken, Kars Belediyesi yeni bir sanat hamlesine hazırlanıyor. Kentte bir önceki CHP'li belediye başkanının yaptırdığı heykelleri kaldırdığı için adı "Heykel karşıtı başkan" olarak anılan Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, "kaşar" ve "bal" heykeli yaptırarak bu imajı silmeye çalışacak. Başkan Bozkuş, bu heykellerin kentin tanıtımına katkıda bulunacağını da söyledi.

Habertürk gazetesinde yer alan haberde; Kars Belediyesi, Birleşmiş Ressamlar ve Heykeltıraş Derneği başta olmak üzere üniversitelerin güzel sanatlar bölümlerine gönderdiği yazıda Kars'ın bal ve kaşarını tanıtıcı heykel yaptıracağını duyurdu. Heykelin kaidesinin ise belediye tarafından yaptırılacağı belirtildi.

BETONDAN KAŞAR
Kaşar ve bal heykellerinin ölçülerinin nasıl olacağına da karar veren belediye kaşar heykelinin dört kademe beton kaide üzerinde 1.5 metre yükseklikte ve 2.1 metre genişlikte planlamış. Kaşar, polyester dökümden olacak. Bal heykelinin 3.30 metre yüksekliğinde ve 1 metre genişliğinde olması planlanıyor.

YAKLAŞIK MALİYET İSTEDİ
Kars Belediyesi'nin kaşar ve bal heykellerini nasıl yaptıracağı açıklanmadı. İhale ya da sipariş usulü yaptırılması beklenen heykellerle ilgili projeyi hayata geçirebilmek için belediye üniversitelerden yaklaşık bir fiyat istedi.

'İYİ-KÖTÜ TASARLADIK, GÜZEL OLACAK'
Bozkuş, heykelle ilgili şunları söyledi:
"Heykellerin nasıl olacağını iyi kötü tasarladık, çok güzel olacak. Kaşar ve bal heykellerini kentin girişinde yolun iki yanına koyacağız. Görenler ‘Demek buranın kaşarı meşhurmuş' diyecek. Şehri tanıtan şeyler yapmakta fayda var. Kars'taki ürünlerin pazar sorununu çözebilmek için proje geliştirmemiz lazımdı. Bu nedenle Kars ile özdeşleşmiş heykeller yapalım, insanların dikkatini çekelim istedik."

AKSOY: KAŞAR DÜŞÜNCE
Yaptığı İnsanlık Anıtı yıkılırken belediyenin ballı kaşarlı heykel yaptırma planına tepki gösteren Mehmet Aksoy, "Aslında bu bir kaşar düşünce. Heykeli yıkan kafanın zihniyetini gösteriyor. Heykeli yenilir içilir bir şey gibi düşünüyorlar" dedi.

YorumlarYorum Sayısı: Henüz hiç yorum yapılmamışBütün yorumları forumda okuyun!
Bütün yorumları forumda okuyun!
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.