Haberler

Unutulan vinç otelle bütünleşti

Tarih: 6 Haziran 2011 Kaynak: Yeni Şafak
Ankara'da 35 katlı bir otelin yapımı sırasında monte edilen ve bir türlü sökülemeyen vinç, bina ile bütünleşti. TMMOB sekreteri Batuman, vinçten düşecek bir civatanın bile ölüme neden olacağını söyledi.

Ankara'nın Çankaya İlçesi'nde bulunan 35 katlı bir otelin tepesinde unutulan vinç, adeta tehlike saçıyor. Çankaya Köşkü gibi önemli devlet binalarına hakim konumu nedeniyle, yapımı çok tartışılan binanın tepesinde kurulan ve inşaatın bitmesinin ardından bir türlü sökülmeyen vinç, çevrede yaşayan vatandaşları endişelendirmeye başladı. 35 katlı, 263 odalı ve 19 bin metrekarelik bir alanda kurulan alışveriş, konferans ve spor merkezi ile bütünleşecek olan otelin 14 yıl süren inşaatı için 105 milyon dolar harcandı. Uzun süredir otel çatısında duran vincin durumuna ilişkin bir açıklama yapan TMMOB Mimarlar Odası Sekreter Üye Bülent Batuman, vinçten düşecek ufacık bir cıvatanın bile insan ölümüne yol açabileceğini uyarısında bulundu.

ÇOK TEHLİKELİ

Batuman "Çok yüksek bir yapıdan söz ediyoruz. Onun tepesinde de bir vinç var. Bu tabii kentlerimizde ya da başka kentlerde alışık olmadığımız bir görüntü. Yapı üretim süreci, inşaat sürecinde kurulan bir vinç. Ama belli ki plansız, programsız davranılmış. Bu yüzden sökemediler. Vinç varlığını orada sürdürüyor ve çok tehlikeli bir durum. Zaten bir şantiye alanının da bir takım güvenlik önlemleriyle var olması gerekir. Bina, şu anda şantiye niteliğini sürdürüyor ve bu anlamda da bir tehlike oluşturuyor" diye konuştu.

GEREKİRSE BİNAYA YENİ BİR VİNÇ KURULSUN

Konunun gündemlerinde olduğunu ve takip ettiklerini bildiren Batuman şunları söyledi: "Konuyu araştırdık. Öğrendik ki, mal sahibi ile müteahhit arasında anlaşmazlık var. Bu anlaşmazlık yargı ortamına taşınmış. Ancak burada ciddi bir tehlike yaratıyor ve sürdürüyor. Onun için bunun aralarındaki uzlaşmazlık ne olursa olsun, bir an önce çözülmesi gerekiyor. Gerekirse yerine bir vinç kurup onun oradan sökülmesi gerekir. Bu kadar plansız yapılıp, betonarme döşemelerinde vincin sökümünü engelleyecek kadar inşa edilmesi söz konusuysa, bunlarında bir şekilde belli alanların kırılması ve bir şekilde o vincin indirilmesi gerekiyor."

Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.