Haberler

Çağrı merkezi tasarım ve yapımına yöneldi, 30 bin kişilik ortama imza attı

Tarih: 7 Haziran 2011 Kaynak: Hürriyet Yazan: Sadi Özdemir
Çok sayıda firmanın çağrı merkezlerini inşa eden Mod Tasarım, malzemeyi üretip uygulayarak 9 dosyada 68 patent sahibi oldu. Firmanın sahibi Ercan Sicim, "Kurulumunda görev aldığımız çağrı merkezlerinde çalışan sayısı 30 bini aştı" diyor.

Son yıllarda, uluslararası firmaların da call center (çağrı merkezi) kurmak için yöneldiği Türkiye'de, sadece bu sistemler için üretim ve uygulama yapan firmalar da çıkmaya başladı. Yıldız Teknik Endüstri Mühendisliği mezunu ve ayrıca iç mimarlık eğitimi alan Ercan Sicim'in babasından ayrılıp kurduğu Mod Ofis Bölme Sistemleri Tasarım Mobilya Sanayi ve Ticaret ltd. (Mod Tasarım), 2006'dan sonra tamamen çağrı merkezi projelerine odaklandı. Hem malzemeyi üreten hem de uygulayan firma, çoğunlukla ofis seperasyon sistemleri ve türev bileşenleri hakkında 9 dosyada 68 patent sahibi olmayı başardı. 7 TÜBİTAK belgesi ve 1 faydalı model patent belgesi de alan Mod Tasarım'ın bugüne kadar kurulumunda görev aldığı çağrı merkezlerinde toplam 30 bin kişi çalışıyor. Geçen yıl 20 kişilik kadroyla 2.7 milyon lira ciro yakalayan firmanın sahibi Ercan Sicim, "Ortamdaki sesi yüzde 50 yutan sistem geliştirdik. Tek vida kullanmadan 11 parçalı geçme sistem kuruyoruz. Tek kablo da görünmüyor" diyor. Sicim, şöyle başlıyor girişimcilik öyküsünü anlatmaya:

Mobilyacı babadan ayrıldı
"Sivaslıyız. Babam Ali Sicim 1970'lerde İstanbul'a gelmiş ve Karaköy'de bir mobilyacının yanına yardımcı eleman olarak girmiş. Yılarca çalışıp işi öğrenmiş. 1979'da da kendi şirketini ofis mobilyası alanında (Güler Mobilya) kurmuş. Babamın işi çok hızlı büyümüştü. 1994'te Türkiye'nin en büyük mobilya fabrikalarından biri bizimdi. Baba oğul birlikte çalıştık. Ben Yıldız Teknik Endüstri Mühendisliği'ni bitirdim. 2000 yılında askerden geldikten sonra babamdan ayrılma kararı aldım."
Endüstri mühendisliğinin üzerine özel bir kurumda iç mimarlık eğitimini de ekleyip ‘ev ve ofis dekorasyon' işi yapmaya başladığını anlatan Ercan Sicim, "Ofisle ilgili komple iç mimari projeler almaya başladım. İhtiyaç üzerine seperasyon (bölme) sistemlerinde yeni ürünler üretmeye başladık" diyor.

2006'dan sonra çağrı merkezleri

Ercan Sicim şöyle devam ediyor: "Ürünler fabrikasyon, ölçüler standarttı. 1.6 metrelik bir masa öngörüldüyse, karşınızdaki kişiyle sizi ayıracak seperatör 80 santimlik iki panel olmak zorundaydı. Önce kesitte 4 santimetreye indik. Kablo kanalları koyduk. Masa üstündeki yoğun eşyaları taşıtabileceğimiz, üzerine priz de takabileceğimiz paneller yaptık. Sektörde çağrı merkezlerini kurmak için gerekli panel sistemlerine odaklandık. 2006'dan itibaren de büyük ölçüde çağrı merkezlerine odaklanmış olduk. Şu anda bu sektörde hizmet veren şirketlerin yüzde 50'si müşterimiz olmuş durumda. Bizim yaptığımız projelerde çalışan eleman çağrı merkezi elemanı sayısı 30 bini aştı. 8 kişilik çağrı merkezi de yaptık 1400 kişilik de."

Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.