Haberler

Kazdağları, Bakanlıkça turizm bölgesi yapılıyor

Tarih: 8 Haziran 2011 Kaynak: Yeni Asır Yazan: Gürkan Düzenli
Kazdağları Oteller Derneği yönetimi, Turizm Bakanlığı ile bu ay içinde konferans düzenleyeceklerini açıkladı.

Kazdağları Oteller Derneği'nin (KAZOD), Kazdağları'nın turizm destinasyonu (turizmin göreceli olarak önemli bir eylem alanı ve ekonomik, sosyal ve fiziksel etkilerinin ortaya çıktığı alan) olarak tescil edilmesi için sürdürdüğü çalışmalarda sona yaklaşıldı. KAZOD'un, Kazdağları turizminin tek meslek örgütü olduğunu belirten KAZOD Başkanı, turizmci ve avukat Mehmet Öngen, bölgenin turizm destinasyonu olma konusundaki eksikliğine son vermek amacıyla Kültür ve Turizm Bakanlığı nezdinde altı aydan bu yana devam eden çalışmaların sonuçlanma aşamasına geldiğini açıkladı. Öngen, geçtiğimiz hafta içinde Bakanlık Tanıtma Genel Müdürü Cumhur Güven Taşbaşı ile yaptığı görüşme sonunda Haziran ayının son haftasında destinasyon konferansı düzenlenmesi konusunda fikir birliğine vardıklarını söyledi.

Öngen, Kazdağları destinasyon konferansının sonunda alınacak kararlarla, bölgenin bir turizm merkezi olarak kabul edilerek tescilleneceğini belirterek, şöyle konuştu: "Böylelikle, Bakanlığın dünya genelinde yaklaşık 83 temsilciliğinde Kazdağları, seçkin bir turizm destinasyonu olarak sektör temsilcilerinin bilgisine sunulacak. Bugüne kadar, tüm yatırımcı ve işletmecilerin yalnızca kendi çabalarıyla, ülkemizin en seçkin turizm merkezlerinden biri haline gelen Kazdağları, bundan böyle Bakanlığın da desteğiyle, uluslararası platformda tanıtılacak ve hak ettiği ilgiyi görecek."

Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.