Haberler

'İnkılâp' ya batırılacak ya da parçalanacak

Tarih: 8 Haziran 2011 Kaynak: NTVMSNBC


İhaleyle 25 bin dolara satın alınan İnkılâp Vapuru'na ek kat yapıldı. Amaç; vapuru otele dönüştürmekti ancak ilgili belediye, kanunlara aykırı olduğu için firmayla sözleşmesini feshetti.

Yalova'da önceki dönem Belediye Başkanlığı yapan Barbaros Binicioğlu'nun İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden 25 bin dolara satın alarak Yalova'ya getirttiği İnkılâp Vapuru, restoran veya otel olarak kullanılması için 22 yıllığına 'Atalaylar Turizm'e ihaleyle verildi. Ancak şirket vapuru otele dönüştürmeyi planladığı için ek kat yaptırdı.

Buna tepki gösteren Binicioğlu, vapurun orijinalliğinin korunması gerektiğini belirtti.

"KANUNLARA AYKIRI"
DHA'nın haberine göre; Yalova Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özsümer ise ihaleyi alan firmayla sözleşmeyi feshettiklerini söyledi ve şu açıklamalarda bulundu: "Firmadan İnkılap'ın gemi olduğunu ispatlayacak bir belge getirmesini istedik. Belirlenen sürede bu belge getirilmedi. Bayındırlık ve İmar Müdürlüğü'ne görüş sorduk. Müdürlük gemi hakkında kıyı kenar kanunun uygulanmasını istedi. Geminin altına beton atılmış. Zaten getirildiği zaman bile kanunlara aykırı durum var. Artık geminin bu halde duramayacağı kesinleşti. Ya batırılarak resif alanı haline getirilecek ya da sökülüp parçalanacak. Gemi olmadığına göre yapı olarak değerlendirmek gerekecek. Yapı haliyle de kanunlara aykırı. Konuyu bu ayki belediye meclis toplantısında görüşeceğiz. Meclis İnkılap konusunda karar verecek."

MÜZE VE NİKAH SALONU OLACAKTI
Dünyanın son 4 buharlı gemisinden birisi olan "İnkılap" vapuru 10 Nisan 2008 tarihinde Yalova'ya getirilmişti. Dönemin Belediye Başkanı Binicioğlu, yıllardır yolculara hizmet veren tarihi vapurun , bundan sonra nikah salonu ve müze olarak kullanılacağını açıklamıştı.

Binicioğlu, "Yıllarca Türk denizciliğine hizmet eden İnkılap, bundan sonra Yalova'nın turizmine hizmet edecek. Türkiye'de yolculuk için birçok kişi İnkılap vapuruna binmiştir. Birçok kişinin bu vapurda hatıraları vardır. Bu hatırların tekrar Yalova'da canlanacağını umuyoruz" demişti.


Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.