Haberler

Trump Towers'ta eğimli mimari maliyeti artırdı, 300 milyon dolarlık finiş yaklaştı

Tarih: 9 Haziran 2011 Kaynak: Hürriyet Yazan: Meltem Kara
Eğimli mimarisiyle, hız ve hareketliliği yansıtan Trump Towers için D-Yapı Genel Müdürü İlder Tokcan, "Dış görüntüdeki mimari hareketlilik ek maliyet getirdi. Yatırımcı olarak değil ama yapımcı olarak yaptığımız işten memnunuz" dedi.

KALEBODUR'un sponsor olduğu Arkiv Buluşmaları'nın 13'üncüsü Brigitte Weber Architects tarafından tasarlanan Trump Towers'ta gerçekleşti. D-Yapı'nın projesi Trump Towers, sonbaharda tamamen bitecek. Rezidansların yüzde 67'sinin satıldığı projede, ofislerin kiralamaları bu ay içinde başlayacak, alışveriş merkezinde ise çalışmalar başladı. Siyah-beyaz ve eğimli mimarisiyle, hız ve hareketliliği yansıtan Trump Towers'ın bu mimari özellikleri maliyete de yansıdı.

En kaliteli bina
D-Yapı Genel Müdürü İlder Tokcan, projenin yaklaşık 300 milyon dolara mal olacağını belirterek şunları söyledi: "Daha ucuz yapacağız diye hesaplamıştık ancak yapamadık. Dış görüntüde hareketlilik maliyet getirdi. Yatırımcı olarak değil ama yapımcı olarak yaptığımız işten memnunuz. ‘Yatırımcı olarak memnun değiliz' dedim çünkü Trump Towers'da ciddi maliyetler oldu. Bunu her yatırımcı kolay kabul etmez ama biz grup olarak en iyisini yapmak istedik. İstanbul'daki en kaliteli binayı yaptık. Şu an satışlar yaptığımız yatırımı geri getirmedi, tamamını sattığımız zaman yatırımcı olarak da memnun olacağız."

35 katlı kuleler
Projenin 300 metre uzunlukta, 80 metre genişlikte bir arazide inşa edildiğini anlatan Mimar Brigitte Weber de şu bilgileri verdi: "Rezidans, ofis ve alışveriş merkezinden oluşuyoruz. Bir kule rezidansa, bir kule ofise ayrıldı. Rezidans kulesi 35 katlı, 34 bin metrekare büyüklüğünde ve 203 daireden oluşuyor. Ofis kulesi de 35 katlı, 37 bin metrekare büyüklüğünde 86 ofisten oluşuyor. Kulelerin uzunlukları ise 155 ile 145 metre. Alışveriş merkezi 5+2 kattan oluşuyor. 82 bin metrekare alanda, 207 mağaza yer alacak. Ayrıca ofis, rezidans ve alışveriş merkezi için 8 katlı, 1880 araçlık otoparkımız bulunuyor."

Hız ve hareket siyah-beyaz kontrastla işlendi
BRIGITTE Weber, Trump Towers'da siyah-beyaz ve eğimli bir mimarinin işlendiğini belirterek, bunun nedenini şöyle açıkladı: "Trump Towers, bu şehrin orta noktasında yer alıyor. En önemli bağlantı noktaları Trump Towers'ın önünden geçiyor. Mecidiyeköy'den günde 4 milyon insan geçiyor. Yoğun bir trafik var ve bu bölgede hız ve hareket yaratıyor. Bu hız ve hareket temasını kontrast içinde yansıtabilmek için binaları eğimli ve siyah-beyaz tasarladık. Trump Towers'da ‘bulut gibi dans eden ve ince uzun' bir tasarım düşündük."

900 araçlık transfer merkezi olacak
İLDER Tokcan, kulelerin arkasında bulunan 3 bin metrkarelik 900 araçlık transfer merkezi hakkında şunları söyledi: "Metrobüs ve metro bağlantısı projenin altında birleşiyor. Metrodan Trump Towers'a çıkış veriliyor ve isteyen bu çıkışı kullanarak transfer merkezine ulaşabiliyor."

Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.