Haberler

"LG Conceptualife 2011"e Türkiye damgası

Tarih: 9 Haziran 2011 Kaynak: Haber Türk
Uluslararası Mutfak Tasarımı Yarışması'nın birincisi ve ikincisi Türkiye'den!

LG Electronics'in Dubai'de gerçekleştirdiği ve Türkiye'nin yanı sıra Suudi Arabistan, İran, Güney Afrika, Birleşik Arap Emirlikleri ve Mısır'dan üniversite öğrencilerinin katıldığı LG Conceptualife 2011 Uluslararası Mutfak Tasarımı Yarışması'nın finali sona erdi.

Finalde Türkiye adına yarışan Marmara Üniversitesi öğrencisi TOLGA TEKİN birinci olurken, Mimar Sinan Üniversitesi'nden SERDAR SOYAL da ikinci olarak büyük bir başarıya imza attılar.

Türkiye, ev aletlerinde dünyanın önde gelen yenilikçi firmalarından LG Electronics (LG)'in Dubai'de düzenlediği LG Conceptualife 2011 Uluslararası Mutfak Tasarımı Yarışması'nın finaline damgasını vurdu.

Üniversite öğrencilerine yaratıcılıklarını açığa vurmaları, yarının mutfak tasarımları ve aletleri hakkındaki projelerini sunabilmeleri için bir platform sağlayan yarışmada Türkiye adına yarışan Marmara Üniversitesi öğrencisi TOLGA TEKİN birinciliğe layık görülürken, Mimar Sinan Üniversitesi'nden SERDAR SOYAL da ikinci oldu.

Tolga Tekin ve Serdar Soyal Suudi Arabistan, İran, Güney Afrika, Birleşik Arap Emirlikleri ve Mısır üniversitelerinden toplam 12 öğrencinin katıldığı finalde, rakiplerini geride bırakarak bu büyük başarıyı elde etti.

Ana teması çevre dostu ve futurist tasarımlar olan yarışmada kum ve suyu bir araya getiren yenilikçi enerji çözümleri üreten tasarımıyla birinci olan Tolga Tekin, 5,000 dolar para ödülü, Dubai merkezli tasarım ofisi X-Architects'de 1 ay staj ve LG Optimus akıllı telefon kazandı.

Yarışmada elde ettiği büyük başarı hakkında konuşan Tolga Tekin;"Böylesine önemli bir yarışmada birinci olduğum için çok mutluyum. Birinci olduğuma hâla inanamıyorum. Bu ödül Türk tasarımcıların yeteneklerini tüm dünyaya göstermeleri bakımından büyük önem taşıyor. Bizlere bu fırsatı sunan LG'ye teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.



LG Electronics Başkan Yardımcısı ve Ortadoğu ve Afrika (ODA) Bölge Temsilcisi K.W. Kim de; "Tasarımları değerlendirme süreci bizim için oldukça zor geçti. Çünkü karşımızda birbirinden yetenekli öğrencilerin tasarımları bulunuyordu. Gençlerin yarının mutfak tasarımı anlayışını çevreci öğelerle birleştirmelerinden büyük mutluluk duydum. ‘Yeşile dönmek' LG Electronics'in geleceğe yönelik planlarında en ön sırada yer alıyor" dedi.

Gerçekleştirilen finalde jüri, öğrencilerin çalışmalarını projenin mevcut mutfaklara kıyasla özgünlüğü, yenilikçi mutfak aletlerinin kullanımı, işlevsellik ve hacim, saklama alanı ve tezgah kullanımı bakımından değerlendirdi.

Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.