Haberler

Arınç'tan 'Ucube' yorumu

Tarih: 9 Haziran 2011 Kaynak: NTVMSNBC
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bursa'da buluştuğu Karslılar'a 'Ucube'den yakındı.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bursa'da Kars, Ardahan, Iğdır Dernekleri Federasyonu ziyaretinde Kars'taki İnsanlık Anıtı heykelinin yıktırılmasını değerlendirerek, "Belki biz Hasan Harakani Hazretlerine ağırlık ve değer verdiğimiz için Naif denen adam da gitti o ucubeyi oraya dikti" dedi.

Seçim bölgesi olan Bursa'daki propaganda çalışmalarını sürdüren Bülent Arınç, Kars, Ardahan, Iğdır Dernekleri Federasyonu üyeleriyle Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'ndeki kahvaltıda buluştu. Burada bir konuşma yapan Arınç, Kars'taki tarihi eserlerin korunmasına, yaşatılmasına önem verdiklerini söyledi.

Arınç, "Bizim manevi komutanlarımızdan Ebul Hasan Harakani hazretlerinin muhteşem eseri, camisiyle türbesiyle ortaya çıktıysa bunun birinci gayretçisi Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dır. Allah ondan razı olsun. Başbakanımız talimat verdi; böyle böyle böyle olacak' dedi. Çevresindeki pek çok kötülükleri de bizzat başbakanın talimatıyla kaldırdılar. Belki biz Hasan Harakani Hazretlerine ağırlık ve değer verdiğimiz için Naif denen adam da gitti o ucubeyi oraya dikti. Biz onun gölgesinde bir Harakani Hazretlerine tahammül edemezdik. Geçmiş günlerdeki tartışmaları yeniden canlandırmak için söylemiyorum ama Kars'a yakışan tarihimizi, medeniyetimizi, inancımızı, kültürümüzü, maneviyatımızı ortaya koyan eserlerdir. Başka bir şey değil" dedi.

YorumlarYorum Sayısı: Henüz hiç yorum yapılmamışBütün yorumları forumda okuyun!
Bütün yorumları forumda okuyun!
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.