Haberler

Yüksel'den İzmir'i tanımıyorlar iddiası

Tarih: 9 Haziran 2011 Kaynak: Yeni Asır
CHP Genel Başkan Yardımcısı Alaattin Yüksel, AK Parti'nin 35 projesi içinde kendilerine ait çalışmaların olduğunu öne sürdü.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Alaattin Yüksel, Ulaştırma eski Bakanı ve AK Parti İzmir milletvekili adayı Binali Yıldırım'ın 1996 yılında yayınlanan bir habere atıfta bulunarak, CHP'ye yönelttiği "Elleri kolları bağlı değil ama çalışmıyorlar" iddiasına yanıt verdi.

Yüksel yazılı açıklamasında, "Bahsi geçen haberin yayınlandığı tarihte Büyükşehir Belediyesi'nin CHP'li olmadığını Binali Bey'e ve AK Parti'ye hatırlatmak isteriz. CHP'yi karalamak adına böylesine gaflara imza atılması ise AK Parti'nin İzmir'de ve Türkiye'de kaybetme telaşının kanıtıdır" dedi.

AK Parti'nin "İzmir için 35 projemiz var" dediğini ancak 35'e ulaşabilmek için "Büyükşehir Belediyesi'nin projelerini sanki yeni projelermiş gibi açıkladıklarını" söyleyen Yüksel, "Agora'da İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle hali hazırda devam etmekte olan kazı çalışmalarını, yine İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin kentsel dönüşüm projelerini kendilerine mal etmeye çalışıyorlar. Projeleri arasında yer alan İzmir- Antalya otoyolu ile İzmir-Denizli arasının 2 saat 15 dakikaya ineceğini açıklayarak bir başka gafa imza attılar. Zira, İzmir-Denizli arası hali hazırda 2 saat 15 dakika sürmektedir" dedi.

Projeler arasında yer alan İzmir-Çeşme Deniz Otoyolu'na gerekçe olarak İzmir Körfezi'ni temizlemeyi, sirkülasyonu iyileştirmeyi ve bioçeşitliliği arttırmayı gösterdiklerini söyleyen Yüksel, "Kirlilik ve sirkülasyon sorunu yaşanmayan orta körfeze açılacak deniz otoyolu AKP'nin körfezden bihaber olduklarını ortaya koymaktadır. AKP'nin ithal bakanlarını Gültepe'ye bıraksalar Konak'ın yolunu bile bulamazlar" diye konuştu.
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.