Haberler

Bakan Günay: Mardin beni İzmir'den daha çok zorladı

Tarih: 9 Haziran 2011 Kaynak: Yeni Asır Yazan: Şirvan Bektaş
Egeli sanayicilerle buluşan Ertuğrul Günay, kendisine İzmir'de proje talebiyle gelinmediğini belirterek, "Benden bir şey isteyene yardım ettik" dedi.

Ege Bölgesi Sanayi Odası'nda (EBSO) sanayicilerle kahvaltıda bir araya gelen Kültür ve Turizm Bakanı ve AK Parti İzmir milletvekili adayı Ertuğrul Günay, İzmir'in kültür, turizm, ticaret açısından çok özel bir yer olduğunu, kentin potansiyelinin harekete geçmesi gerektiğini belirtti. Günay, "Neresi daha fazla talepkarsa oraya daha fazla ilgi gösteriyorsunuz" dedi.

Dünya turizmi

İzmir'in üretimde, tarımda, sanayide, ticarette, turizmde Türkiye'ye motor gücü olabilecek bir potansiyeli olduğunu belirten Günay, bunu söylediklerinde bazı kesimlerden, "Seçime giderken mi aklınıza geldi?" dediğini söyledi. Günay, "81 il var. Neresi daha fazla talepkarsa oraya daha fazla ilgi gösteriyorsunuz. Geçen dönemde Mardin'in beni zorladığı kadar İzmir beni zorlamadı. İzmir'den bize bir talep proje gelmedi. 30 belediyeden bir tek Seferihisar geldi. Kendisine sorun destek verdim mi, vermedim mi? Bayındır, Ödemiş'ten geldi. Benden bir şey isteyene elimizden geldiği kadar yardım ettik. Mardin, Gaziantep daha çok sıkıştırdı bizi. Ama burada pazartesiden itibaren İzmir milletvekili olacağım için birilerinin benden talep etmesini beklemeyeceğim. Kendimiz bazı şeyleri zorlamaya çalışacağız" dedi. Türkiye'nin dünya turizminde ön plana çıktığını artık İtalya, Fransa, İspanya'yla yarışıldığını söyleyen Günay, AK Parti iktidarının göreve geldiğinde 13 milyon olan turist sayısının şu anda 28 milyonu aştığını ifade etti. Son yıllarda Rusya'dan ciddi sayıda turistin Türkiye'ye geldiğini, bu rakamın 3 milyonu bulduğunu, vizelerin kalkmasıyla birlikte birkaç yıl içerisinde gelenlerin sayısının 4-5 milyona çıkacağını belirten Günay, "Ruslar büyük pazardır. Ruslardan vazgeçmemiz mümkün değil. Son olayda işin sorumlusunu günü gününe takip ettik. Bizim için Rus turistler her yıl yüzde 20-25 büyüyen bir pazardır" dedi.

"Böyle altyapı EXPO'da zorlar"

Seçim çalışmalarında İzmir'de iki büyük sorun tespit ettiğini belirten Ertuğrul Günay, bunlardan birinin işsizlik, diğerinin de kent dönüşümü olduğunu Günay, "İmarsız, plansız yapılaşmalardan İzmir'in kurtulması lazım. Yerel yönetimle, TOKİ'yle beraberce bunları ele almamız lazım. Bu şehri EXPO 2020'ye hazırlıyoruz. Böyle altyapıyla EXPO bizi zorlar" dedi.
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.