Haberler

Bir kanal da Efes'e

Tarih: 13 Haziran 2011 Kaynak: Akşam
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Efes Antik Kanal Projesi'ni iki yıl içinde tamamlamayı düşündüklerini söyledi.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Kuşadası'ndaki incelemelerinin ardından, AK Parti İzmir milletvekilleri Erdal Kalkan ve İbrahim Hasgür ile Efes Antik Kenti'ni ziyaret etti.

Antik kent içerisindeki liman yolunu inceleyen Bakan Günay, burada gazetecilere açıklamasında, Efes Antik Kenti'ne ayrı bir önem verdiklerini, buranın dünya mirası kalıcı listesine alınması için uğraştıklarını söyledi.

Günay, Efes Antik Kanal ile ilgili daha önce çok ciddiyeti olmayan projeler üretildiğini ifade ederek, ''Bilimsel bazda araştırmalar, zemin etütleri yapmamız gerekiyordu. Kazı ekibiyle birlikte kısa süre içinde bu etütleri tamamlayacağız. Limanın başlangıç noktasını tespit ettikten sonra, doğrudan denizi içeri çekmek değil, deniz suyunu başka teknikle limanın başlangıç noktasına alıp sirkülasyonu hızlandırmaya ve su içerisindeki oksijeni çoğaltmaya çalışacağız. Kısa süre içinde antik dönemin teknelerine benzeyen teknelerle deniz kıyısından Efes Antik Limanı'na ulaşmak mümkün olacak'' dedi.

LOS ANGELES TIMES'TA EFES REKLAMI
Efes'e verdikleri değerin göstergesi olarak da Los Angeles Times gazetesine buranın reklamını verdiklerini belirten Bakan Günay, AK Parti'nin İzmir ile ilgili birçok proje hazırladığını anlattı.

Günay, İzmir'in müze şehir haline gelmesi ve Bergama'dan Efes'e kadar ören yerlerinin ayağa kaldırılmasının kendisini heyecanlandırdığını dile getirdi.

Efes Antik Kanal Projesi'nin ne zaman bitirileceği yönündeki soru üzerine Günay, ''İki yıl içinde tamamlayacağımızı umuyorum. 2013'de EXPO 2020 için karar verilmiş olacak. Ondan önce bu projeyi tamamlamış oluruz. İzmir'in dünya çapında sunumuna özel bir katkı olmuş olur'' yanıtını verdi.

Bakan Günay daha sonra, Efes Antik Kenti girişindeki esnafla sohbet ederek, turistler ve kenti ziyaret eden gelin damatla hatıra fotoğrafı çektirdi.

Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.