Haberler

Osmangazi Üniversitesi Mimarlık Bölümü Öğrencileri imm-cologne Mobilya Fuarı’na Katıldı

Tarih: 31 Ocak 2006
Osmangazi Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi, Mimarlık Bölümü; Köln’de düzenlenen “imm-cologne” Uluslararası Mobilya Fuarı kapsamında “futurepoint 06” konulu mimarlık-iç mimarlık ve endüstriyel tasarım okulları stand yarışmasında yer aldı.

İki eleme üzerinden gerçekleştirilen yarışmada, ilk elemeyi geçen ve fuarda stand açmaya hak kazanan 25 okul arasında Osmangazi Üniversitesi de bulunuyordu. Bölüm öğretim üyelerinden Yrd.Doç.Dr. Ayşen Çelen Öztürk ve Öğr.Gör. Kemal Çayırlı’nın önderliğinde, proje danışmanlığını Öğr.Gör. Nazmiye Öztürk’ün yaptığı organizasyonda, bölüm öğrencileri; Volkan Dağlı, İbrahim Kasap, Merve Sargın, Hakan Doğukanlı, Kürşat Yılmaz, Mahir Altuntaş projeleri ile üniversiteyi temsil etti.

Futurepoint 06” fuar-sergi ve öğrenci yarışması kapsamında, “İkiz” temalı öğrenci proje çalışmalarında gelecekteki pozitif ve negatif mekan kullanımları ele alındı. Geleceğin günümüz kavramları ve teknolojisi üzerinden tartışılamayacağı, inşa edilebilen her şeyin bugüne ait olduğu ve üniversitelerin fikir üretme merkezleri olarak yer almaları gerektiği eleştirel bakışı üzerinde duruldu.

Türkiye’den Anadolu Üniversitesi Endüstriyel Sanatlar Meslek Yüksekokulu ile birlikte iki üniversitenin katıldığı bu organizasyonda, ünversite başarılı stand kurgusu ile katılımcı diğer üniversitelerden ve fuarı gezmeye gelen Almanya’da yaşayan tasarımcı Türkler’den olumlu eleştiriler aldı. Aynı zamanda Avrupa’da da yayın yapan Türk gazete ve televizyonlarında röportajlarıyla haber olarak yer aldı.
Takvim
<<Şubat 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28            
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.