Haberler

Plajda sizi zabıta kovalayabilir!

Tarih: 18 Haziran 2006 Kaynak: Radikal Yazan: Selim Efe Erdem
Büyükşehir Belediyesi'nin verdiği 'müjde'ler doğrultusunda bu yaz Florya ve Menekşe gibi nostaljik plajlarda yüzmeyi hayal eden İstanbulluları kötü bir sürpriz bekliyor. 32 ilçenin kaymakamlıklarına yazı gönderek uyaran İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü, bu riskli bölgelerde yüzenlerin gerekirse zabıta ve polis tarafından engellenmesini istedi.

İSKİ'nin analizlerine dayanarak plajları birer birer açmaya kararlı görünen İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İl Sağlık Müdürlüğü'nün engeline takıldı. Kaymakamlıklara kendi raporlarını gönderen İl Sağlık Müdürlüğü Florya, Menekşe ve Küçüksu'nun kentin en kirli sahillerini oluşturduğunu açıkladı. Müdürlük, İSKİ'nin 'denize girilebilir' dediği Karaköy, Ortaköy, Dolmabahçe, Kuruçeşme, Arnavutköy, Rumelikavağı, Samatya, Kartal İDO iskele, Silivri Güzelce, Beykoz Poyraz'daki farklı noktalar için 'uygun değil' raporu verdi.

İstanbul'un köklü atık problemini çözmek için arıtma tesisi atağına kalkan İSKİ ile İl Sağlık Müdürlüğü'nün deniz suyu analizleri arasındaki 'fark' uzun sürekafalarını karıştırmıştı.

İSKİ uyarıldı
Geçen yıl ortak ölçüm yapılmasına karar verilmişti, ancak bu yıl iki kurum yine ayrı açıklamalarda bulundu. Bunun üzerine valiliğe başvuran İl Sağlık Müdürlüğü ilgili kanunlar gereği halk sağlığını ilgilendiren deniz suyu konusunda açıklama yetkisinin kendisinde olduğunu belirterek diğer kurumların açıklama yapmamasını istedi. Vali yardımcısı Necati Şentürk de buna onay vererek İSKİ'yi uyardı.

Bu noktalara dikkat!
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin mayıs ayında yaptığı açıklamaya göre İstanbul'da 55'i 'mavi bayrak'lık olmak üzere, 87 noktada deniz 'tertemiz'di. İl Sağlık Müdürlüğü'nün analizlerine göreyse halen İstanbul'daki çok kirli noktalar şunlar: Büyükçekmece Halk Plajı sağ ve sol tarafı, Kumburgaz Halk Plajı sağ tarafı, Devlet Hastanesi önü, Güzelce Halk Plajı sağ ve sol tarafı, Beyoğlu Kasımpaşa, Halıcıoğlu, Çatalca Karacaköy, Evicik Plajı, Binkılıç Çilingöz Plajı, Ormanlı Plajı sağ taraf, Bakırköy, Ataköy, Yeşilköy, Menekşe.

Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.