Haberler

Kaleiçi'nde Neler Oluyor?

Tarih: 18 Haziran 2006 Kaynak: Akşam Yazan: Turgay Alp
Kaleiçi trafik sirkülasyonunu hafifletmek için önce yollar daraltıldı, sonra demirler dikildi, şimdi de çevreye çok büyük gürültü ve rahatsızlık veren, uykuları kaçıran, yürüyen vatandaşların ayağına takılıp yaralanmalarına neden olan demir kapanlar yerleştirildi.

Zaten evlerinde sivrisinekten uyuyamayan insanlar bir de yola konan demir kapanların gürültüsü yüzünden depresyon geçirmek üzereler. Büyükşehir Belediyesine müracaat ettiği zaman karşılarında muhatap bulamamaktadır.

Şimdi vatandaş haklı yere sormaktadır.

Yollara gömülen inmeli çıkmalı elektronik silindir dubalar ne için kondu, niye çalıştırılmıyor, kaç para harcandı ve yangın çıktığı zaman sokak içine 'İtfaiye' girişleri için bunları kim indirecek?

Yollara konan 'Demir kapanların gürültülü' olduğu bilindiği halde, daha önceleri konulanlar da aynı sebepten dolayı vatandaşlar tarafından söküldüğü halde neden 'Vatandaşın huzurunu bozmak' için neden tekrar konuluyor?

Vatandaşların şikayetleri neden değerlendirilmiyor?

Bu gereksiz araçlar için yapılan ihalelerin ve takma işlemlerinin tamamlanması beklenerek, kabulü onaylanmak sureti ile Büyükşehir Belediyesi neden zarara sokuluyor?

Bunların arkasında 'Kimler' var? Konunun en kısa sürede kamuoyuna açıklanmasını istiyoruz.

Bir diğer yanda eski tarihi ismi ile 'İskele' bugünkü adı ile sözde 'Yat Limanı' eksik yatırımları ile hiçbir hizmet üretemiyorken nasıl 'Yatların' bağlama yeri olacak? Sintine depoları olmayan, su ve elektrik hizmetleri doğru dürüst bulunmayan, çöp depolama alanı olmayan, yatlar da yaşayanlara duş tuvalet imkanı sağlanamayan bu iptidai limancık da şimdide ekmeğinin peşinde yıllarca koşan 'Balıkçıları dışarı atmak' kimin vicdanına sığıyor? Yarınlarda 'İskeleyi' yani 'Balıkçı barınağını kimlere tahsis edeceksiniz?'
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.