reklam

Venedik Bienali Hakkında
Gündem > Venedik Bienali

Venedik Bienali, Kültürel Bir Kurum
Görsel sanatlar, mimarlık, dans, müzik, tiyatro ve sinema gibi farklı disiplinleri buluşturan kültürel bir etkinlik: Venedik Bienali.

Bienal süresince, Uluslararası Sanat Sergisi, Uluslararası Mimarlık Sergisi gibi sergiler ve Venedik Film Festivali (Mostra Internazionale d'Arte Cinemotagrafica) gibi etkinliklerle beraber dans, müzik ve tiyatro gibi pek çok dalda da canlı performanslar düzenleniyor.

1998'den beri uygulanmaya başlayan yeni reformlar sayesinde bienal, artık yalnızca büyük bir sergi merkezi değil aynı zamanda kalıcı aktivite programlarıyla sanatsal eğitim ve üretim için bir "workshop" niteliği taşımakta.

Organizasyon boyunca Paola Barotta'nın yönetiminde, Venedik'deki tarihsel ve prestijli mekanların sanat ve performans kullanımına yönelik restorasyon ve yeniden yapılanma çalışmalarında önemli sonuçlar elde edildi.

Arsenale'de uluslararası sanat ve mimarlık sergileri için tasarlanan ve 9000 m²'lik bir alan kaplayan yeni sergi mekanlarının, Corderie ve Giardini di Castello'daki geleneksel mekanlar boyunca uzanan sergilerle yanyana gelmesiyle toplamda 15000 m²'lik bir alana yayılan eşsiz bir mekan ortaya çıkmış.

1999 yılında San Giorgio Adaları'nda büyük bir törenle açılan 1300 kişilik Teatro Verde Açıkhava Tiyatrosu'nu takiben 2000 yılında 330 kişilik Teatro Piccalo Arsenale ve çeşitli etkinlik ve performansların sahnelenmesi için ideal olan 500 kişilik Teatro alle Tesse de kullanıma açılmış.

Venedik Film Festivali için Venedik sahilindeki Palazzo del Cinema yanında 580 kişilik Sala Perla yapısının 1999 yılında büyütülmesiyle başlayan yeniden inşa etme çalışmaları 2000 ve 2001 yıllarında kapasitenin 1700 kişiye artırılması şeklinde devam etmiş. Ayrıca PalaBNL'da köşe yazarları , Casino'daki film dünyasından profesyoneller için özel mekanlar ayrılarak toplamda 11,000m²'lik bir mekan kullanımına ulaşılmış.

Çağdaş sanatların tarihsel arşivi ASAC adlı sürekli aktivite sektörü, bienalin tüm çalışmalarını ve de 20. yy'a ilişkin sanatları topladığı dökümanı, tüm dünya çapında ulaşılabilmesi için yakın bir zamanda dijital ortamda yayınlamaya başlayacak.

 

Venedik Bienali

Platform

Konut Alanlarının Değişen ve Değişmeyen Yüzü' nü tartışıyoruz.

Forum'da başlayan tartışmaya şimdi katılmak için tıklayın.  Tartışma 22 Ekim'de Deneme Bilim Merkezi' nde davetli konuşmacılar ile son bulacak.

Yönetici: İhsan Bilgin
Konuşmacılar:
Yiğit Gülöksüz, Murat Güvenç, Hakan Kodal, Nevzat Sayın, Yıldız Sey, Levent Turan, Han Tümertekin


Philips Armatür'ün katkılarıyla

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz