reklam

18 Ocak 2002 Cuma
Ana Sayfa
>
Haberler

Kartal'a servet

Avrupa'nın dev bira şirketi Carlsberg, Beşiktaş'a, İnönü Stadı'nın adına "Carlsberg" eklenmesi şartıyla 15 milyon dolarlık sponsorluk teklif etti. Prensip anlaşmasına varıldı, ancak CHP ve İnönü Vakfı, İnönü Stadı'na, Carlsberg adının eklenmesine karşı çıkıyor.

FORMA REKLAMI

Beşiktaş, Avrupa'nın dev şirketlerinden Carlsberg ile sponsorluk anlaşması yapıyor. İngiltere'de ünlü Liverpool kulübünün de sponsoru olan ve forma reklamını veren Carlsberg Türkiye'de özellikle futbolda sponsorluk anlaşmaları yapmak için harekete geçti.

STAT İSMİ

3 büyük kulüple temaslarını sürdüren şirket Beşiktaş ile prensip anlaşmasına vardı. Buna göre Beşiktaş İnönü Stadı'nın ismi ‘‘Carlsberg İnönü Stadı’’ olarak değiştirilecek ve Beşiktaş futbol takımı tüm karşılaşmalarda Carlsberg reklamı taşıyan formalarla sahaya çıkacak.

DEV ANLAŞMA

Carlsberg ayrıca, Beşiktaş'ın Avrupa'daki maç ve kamp organizasyonlarını sağlayacak, Beşiktaş markalı ürünlerin pazarlamasını yürütecek ve başta basketbol ve voleybol olmak üzere siyah beyazlı kulübün tüm amatör spor branşlarına ve alt yapısına sponsorluk yapacak.

TEPKİ VAR

Beşiktaş Kulübü'nün 5 yıllık bu anlaşma karşılığı Carlsberg'ten 15 milyon dolar alacağı öğrenildi. Ancak Beşiktaş yönetiminin Carlsberg ile yaptığı anlaşmayı duyan Cumhuriyet Halk Partisi ve İsmet İnönü Vakfı, İnönü Stadı'na Carlberg isminin eklenmesine tepki gösterdi.

KAMPANYA

CHP İstanbul İl Teşkilatı, anlaşmanın imzalanması halinde kampanya başlatarak Taksim'de protesto yürüyüşü düzenlemeyi planlıyor. İnönü Vakfı ise, ‘‘İnönü ismi Beşiktaş'ın önünde gelir ve önüne reklam alınamaz. Maddi kazanç getirecek başka alanlar var’’ diyerek anlaşmaya karşı çıkıyor.

HAYRET...

Beşiktaş Basın sözcü Dr.Mete Düren ise gösterilen tepkiye bir anlam veremediklerini ifade etti. Düren, ‘‘Görüşmeler yapılıyor ama Carlsberg şirketinin astronomik bir fiyat ile sponsor olmasının engellenmesini hayretle karşıladık’’ dedi...
Hürriyet

Ocak 2002 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
diğer aylar için tıklayın

Diyalog 2002'nin ikinci Gökhan Avcıoğlu  22 Ocak  2001'de Diyalog bölümümüze konuk oldu. 

Gökhan Avcıoğlu
Arkitera Forum'da bu buluşmayı  okumak için...

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz