reklam

21 Ocak 2002 Pazartesi
Ana Sayfa
>
Haberler

Adapazarı’nın üstyapısı için yeni teklif ilgi gördü

Milletvekili Taranoğlu, Adapazarı’nın altyapısını inşa eden firmalara üstyapının da verilmesi gerektiğini Devlet Bahçeli’ye anlattı. Taranoğlu’nun teklifini Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Duran da uygun gördü.

Adapazarı’nın, depremde tamamen tahrip olan altyapısının yeniden inşası sebebiyle, çamur ve toz deryası halindeki cadde ve sokaklarının düzenlenmesi için ANAP Sakarya Milletvekili Ersin Taranoğlu’nun ortaya attığı teklif belediye başkanları tarafından da olumlu karşılandı.

MHP Genel Başkanı ve Başbakan Yardımcısı Devlet Bahçeli ile görüşen Taranoğlu’nun, Sakarya’da altyapıyı inşa eden 40 firmaya üstyapının da ihale edilmesi ve masrafların da Afet Fonu’ndan karşılanması teklifine Bahçeli’nin müspet yaklaşımı Adapazarı’nda da olumlu tepki aldı.

Adapazarı Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Duran yaptığı açıklamada, Taranoğlu’nun teklifinin yerinde bir teklif olduğunu belirterek, bozuk cadde ve sokaklara parke döşenmesi ve bu işin de altyapıyı yapan müteahhitlere verilmesinin üstyapının tamamlanması için güzel bir fırsat olduğunu söyledi. Aziz Duran, büyükşehirin sınırlı imkanları ile üstyapıyı bitirmesinin mümkün olmadığını belirterek, “Üstyapı için 70–80 trilyon liraya ihtiyaç var. Belediyenin bu kadar para bulması ve bu hizmetleri yapması neredeyse imkansız. Taranoğlu’nun bu teklifi ile Adapazarı’nın cadde ve sokakları çamurdan kısa sürede kurtarılabilir.” dedi.

Serdivan Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu ise Taranoğlu’nun teklifine temkinli yaklaştı. Toçoğlu yaptığı açıklamada, masrafların kesinlikle belediyelerin sırtına yüklenmemesi şartıyla Taranoğlu’nun teklifine sıcak baktığını ve uygulanabilir bir proje olduğunu söyledi. Toçoğlu, İller Bankası’ndan belediyeye gelecek olan paranın devam eden ve önceden yapılan altyapı çalışmalarına kesildiğini ifade ederek “İller Bankası’ndan bu ay gelmesi gereken para 160 milyarken kesintiler yapıldıktan sonra 16 milyar lira geldi. Yeni bir kesintiyi belediyemiz kaldırmaz. Kesinti yapılmadan yapılacak her türlü çalışmaya elimizden geldiği ve belediyenin imkanları ölçüsünde katkı sağlarız.” şeklinde konuştu.

Erenler Belediye Başkanı Ekrem Yüce de, Taranoğlu’nun teklifiyle alt ve üstyapının çözüme kavuşacağını belirterek altyapı konusunda eksikliğin bu şekilde giderileceğini söyledi. Bahçeli’nin Bayındırlık ve İskan Bakanlığı’na gereken desteği vermesi durumunda projenin hayata geçmemesinde hiçbir sebep olamayacağını vurgulayan Yüce, belediye olarak bütçelerinin böyle bir yükün altından kalkmasına yetmeyeceğini bildirdi.
Zaman

Ocak 2002 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
diğer aylar için tıklayın

Diyalog 2002'nin ikinci Gökhan Avcıoğlu  22 Ocak  2001'de Diyalog bölümümüze konuk oldu. 

Gökhan Avcıoğlu
Arkitera Forum'da bu buluşmayı  okumak için...

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz