reklam

21 Ocak 2002 Pazartesi
Ana Sayfa
>
Haberler

Tabak: Bostanlı’daki evlerin istimlakı için 5-6 trilyon lira lazım

Tabak, bürokratları ile düzenlediği basın toplantısında, Bostanlı deresi kenarında yapılan evlerin bir çoğunun çeşitli imar aflarından yararlanmış konutlar olduğunu söyledi.

Karşıyaka Belediye Başkanı Şebnem Tabak, Bostanlı deresi kenarındaki evlerin kamulaştırılması için 5–6 trilyon liraya ihtiyaç olduğunu bildirdi. Tabak, belediye bürokratları ile düzenlediği basın toplantısında, Bostanlı deresi kenarında yapılan evlerin bir çoğunun çeşitli imar aflarından yararlanmış konutlar olduğunu söyledi. Belediye bürokratlarının, dere kenarlarında DSİ ve İZSU’nun önerdiği planları uyguladığını kaydeden Tabak, şunları söyledi: “Selin suçlusu olarak, bir kaç belediye bürokratının suçlanmasını doğru bulmuyorum. Teknik arkadaşlarım 17–18 yıldır bu belediyede çalışıyorlar ve hepsi de kanun ve yönetmeliklere uygun hareket ediyorlar. Bostanlı deresi kenarındaki evlerin kamulaştırılması için 56 trilyon liraya ihtiyaç var. Bu kamulaştırma bedelinin de bir defada ödenmesi lazım. Belediyemiz bunu karşılayamaz. Nokta kamulaştırma ile sorunu çözeceğiz.” Tabak, Bostanlı deresinde selin önlenmesi için Karşıyaka’nın üst kesimlerinde Dünya Gıda Örgütü ile ortaklaşa proje yürüttüklerini, İZSU’nun da Bostanlı Barajı’nı hayata geçirerek, suyu üst kesimlerde tutacağını anlattı. Bostanlı deresinin Şemikler bölümünde bir apartmanın derenin içine yapıldığı haberlerinin doğruyu yansıtmadığını da belirten Tabak, “Apartman, 1985 imar affından sonra plan tadilatı yapılan bölgede 1996 yılında inşa edilmiş. DSİ, İZSU, Büyükşehir ve Karşıyaka Belediyesi planı onaylamış. DSİ, derenin genişliğini 11 metre, servis yollarını da 5 metre genişliğinde istiyor. Apartmanın olduğu bölgede dere genişliği 9 metre, DSİ genişlemeyi apartmanın karşı bölümünde istiyor o bölgedede evler var” diye konuştu.

Tabak, geçmişten gelen hatalarda suçlu aramak yerine çözümün önemli olduğunu, kendilerinin de buna çalıştığını dile getirdi.

YENİ PAZAR YERLERİ

Şebnem Tabak, Karşıyaka’da bugün hizmete açtıkları çok katlı pazaryerinden dolayı, çok sayıda vatandaştan tebrik telefonu aldığını söyledi. Tabak, pazaryeri inşaatının 1.5 yıl sürdüğünü, pazarlarda esnafı tek tek dolaşarak buraya dahil etmek istediklerini, ancak Karşıyaka Pazarcılar Odası eski yöneticilerinin bunu engellediğini öne sürdü.

Tabak, Esin Sitesi’nde 200 tezgahlık yeni pazar yeri kuracaklarını, mağdur olan pazarcıları buraya kanalize edeceklerini ifade ederek, “Şemikler, Cumhuriyet ve Bayraklı da da pazaryerlerini derleyip, toparlayacağız” dedi.
Zaman

Ocak 2002 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
diğer aylar için tıklayın

Diyalog 2002'nin ikinci Gökhan Avcıoğlu  22 Ocak  2001'de Diyalog bölümümüze konuk oldu. 

Gökhan Avcıoğlu
Arkitera Forum'da bu buluşmayı  okumak için...

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz