reklam

22 Ocak 2002 Salı
Ana Sayfa
>
Haberler

Dere yatağına imar vermediği için yargılanan Şeboy, akış yönünü değiştirip üstünü kapatmaya karar verdi

Dere yatağına imar vermediği için hakkında ağır ceza mahkemesinde dava açılan Buca Belediye Başkanı Cemil Şeboy, çareyi derenin güzergahını değiştirerek üstünü kapatmakta buldu.
Kozağaç Deresi'nin DSİ talimatlarına göre açıktan ve güzergahı engellenmeden gitmesi gerektiğini söyleyen Şeboy, "Biz de buna uygun plan hazırladık. Ama mahkeme reddetti. Biz de bölgeyi su basmaması için dere yatağını olması gereken yere getirip, üstünü kapatmakta bulduk. Dere, gerçek güzergahından geçecek ancak bölgede üstü kapalı akacak" dedi.

DSİ onayladı
Başkan Şeboy, bu durumun tam çözüm sağlayamayacağını ve kapalı alandaki en küçük tıkanmada bölgeyi yeniden su basacağını söyledi. Bu arada Kozağaç Deresi etrafındaki imar planları ile ilgili olarak DSİ'nin de belediyenin hazırladığı paftaları onayladığı ortaya çıktı.

Planlama tamam
DSİ'nin, Kozağaç Deresi'nin açıktan ve güzargahı engellenmeden gitmesini istediğini ve kendilerinin de bu yönde plan yaptığını belirten Şeboy, "Biz, dere yatağının en kolay şekilde akışını sağlayan ve etrafında da servis yolları bırakan bir plan hazırladık. Ancak, bu plan mahkeme tarafından reddedildi. Ancak, bölgeyi su basmaması için de yatağı buraya almamız gerekiyor. Biz de çareyi bu bölgede derenin üstünü kapatarak bulduk. Dere yine bizim istediğimiz ve doğru olan güzergahtan geçecek ancak, bu bölgede üstü kapalı olacak. Etrafında da yapılar olacak. Gerçi, bu tam çözüm olmayacak. Kapalı alanda en küçük tıkanmada yine su baskınları olacak. Ancak, artık yapacak başka bir şey kalmadı" dedi.

Sorun kalmayacak
Günerçam da değişmeyecek
Bu arada İZSU'nun Buca'daki bir başka sorunlu dere olan Günerçam Deresi'nin de mevcut güzergahından geçmesini istediği belirtildi. Buca Belediyesi Günerçam Deresi ile ilgili davayı da kaybetmiş, derenin yatağının değiştirilmesi gündeme gelmişti. Ancak, İZSU gönderdiği yazıda, Günerçam Deresi'nin mevcut yatağının hazırlanan paftalarda gösterildiğini ve kesinlikle değiştirilmemesi gerektiğini iletti.

İddiaları yanıtladı
İmar zaten vardı
Buca Belediye Başkanı Cemil Şeboy, hazırlanan imar planları ile derenin güzergahının değiştirilerek bazı kişilerin arazilerine imar verildiğini iddialarına cevap verdi. Şeboy, bu bölgenin tümünde zaten imar olduğunu, asıl zorluğu da dere yataklarına verilen bu imarların oluşturduğunu açıkladı. Kozağaç deresinin asıl güzergahının tıkalı olması nedeniyle son yağışlarda tüm Buca'yı su bastığını kaydeden Şeboy, bu konunun mutlaka çözüme kavuşturulması gerektiğini söyledi. Şeboy, bunun da ancak derenin doğru ve kolayca akacağı yatağında akmasıyla sağlanabileceğini vurguladı.
Yeni Asır

Ocak 2002 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
diğer aylar için tıklayın

Duyuru

Bugüne kadar 7 kişisel sergi açan Arif Turan'ın 8. sergisini  Arkitera'da gezebilirsiniz... 


Arif Turan'dan Resimlerine ilişkin düşünceleri için ...

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz