reklam

22 Ocak 2002 Salı
Ana Sayfa
>
Haberler

Suudi'ye davet

Ecyad Kalesi'nin yıkılmasına yönelik tepkilere karşılık olarak 'Sinop Kalesi ne durumda' diye soran Suudi Büyükelçi'ye Sinop'tan davet var

Ecyad Kalesi'nin yıkılmasına gösterilen tepkilere cevap veren Suudi Arabistan'ın Ankara Büyükelçisi Muhammed El Bassam'ın Sinop Kalesi ile ilgili sözleri, Sinoplular'ı kızdırdı. Sinop Belediye Başkanı Hamza İnce, Türkiye'deki tarihi eserlerin korunmadığını öne süren El Bassam'ın Sinop Kalesi'ni örnek göstermesinin 'hedef saptırma' olduğunu söyledi. El Bassam'ı Sinop'a davet eden Başkan İnce, 'Gelip bizim tarih mirasımızı nasıl koruduğumuzu görmeli ve kendi ülkesi ile bir mukayese yapmalıdır. Sinop'u gördükten sonra Sinop ve Türkiye'den özür dilemeye çağırıyorum' dedi.

Belediye Başkanı Hamza İnce, tarihi Sinop Kalesi'nin surlarının altına yapılacak kanalizasyon istasyonu nedeniyle maruz kaldığı eleştirilere, makamında dün düzenlediği basın toplantısıyla cevap verdi. İnce, 'Bizler emanete hıyanet edecek bir ulusun çocukları değiliz. Sinop'taki tarihi kale surlarının turizme açılması ve çevre düzenlemesi için inanılmaz çaba sarf ediyoruz' diye konuştu.

Hedef tutmadı

Suudi Büyükelçi Muhammed El Bassam'ın, alaycı bir üslupla 'Sinop Kalesi ne durumda?' diye sorduğunu hatırlatan Başkan İnce, 'Bu hedef saptırmaktan başka bir şey değildir. Sayın büyükelçi, ülkesinin dünya kamuoyunun gözü önünde bir tarihi yok etmesinin verdiği utançla dikkatleri başka yöne çekmeye kalkışmıştır. Ancak bu hedef tutmamıştır' dedi.

Sinop Belediye Başkanı Hamza İnce, Büyükelçi Bassam'ı iddialarında ne kadar yanıldığını görmesi için Sinop'a davet etti. Başkan İnce, 'Sayın Bassam, Sinop'a gelerek bizlerin tarih miraslarımızı nasıl koruyup, gözettiğimizi görmeli ve kendi ülkesi ile bir mukayese etmeli. Kendisini sözlerinin arkasında olmaya çağırıyorum' diye konuştu.
Akşam

Ocak 2002 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
diğer aylar için tıklayın

Diyalog 2002'nin ikinci Gökhan Avcıoğlu  22 Ocak  2001'de Diyalog bölümümüze konuk oldu. 

Gökhan Avcıoğlu
Arkitera Forum'da bu buluşmayı  okumak için...

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz