reklam

25 Ocak 2002 Cuma
Ana Sayfa
>
Haberler

Mühendisin etkinliği arttırılmalı

İstanbul Haber Servisi - İnşaat Mühendisleri Odası İstanbul Şube Başkanı Cemal Gökçe , deprem riski yüksek olan İstanbul'da depreme dayanıklı yapıların üretilmesi için odanın sorumluluklarına uygun yetkilerle donatılmasını istedi.

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi'nin (İMO) genel kurulu hafta sonu gerçekleştirilecek. Genel kurulda, Çağdaş İnşaat Mühendisleri Grubu ile Meslekte Birliğe Çağrı Grubu yarışacak.

İMO Genel Kurulu 26 Ocak Cumartesi günü Yıldız Teknik Üniversitesi Oditoryumu'nda başlayacak. Genel Kurul, 27 Ocak Pazar günü Şişli Karagözyan Ermeni İlkokulu'nda yapılacak seçimlerle sona erecek. Genel kurula mevcut yönetim Çağdaş İnşaat Mühendisleri Grubu olarak katılacak. İMO İstanbul Şube Başkanı Cemal Gökçe, mühendislik alanı ile ilgili sorunların belirlenip İstanbul'un rehabilite edilebilmesi gerektiğini vurguladı. Türkiye'nin ve İstanbul'un temel sorunlarının başında yapı denetimi ve yapıların depreme karşı güvenliğinin geldiğini anlatan Gökçe, ''Şubenin üyelerinin, deprem sonrası için eğitim çalışmaları yapması, acil müdahale için komiteler oluşturulması, yapı mühendisliğinin belirli düzene sokulması gerekiyor'' dedi. Gökçe, 17 Ağustos ve 12 Kasım depremlerinin bilinmeyen bir sonuç yaratmadığını, yalnızca bilinenleri ortaya çıkardığını ifade ederek çağdaş yapı üretim sürecinde İstanbul'daki deprem riskinin ve evrensel normların dikkate alınması gerektiğine dikkat çekti. İnşaat mühendisliği mesleğinin geliştirilmesi, toplumdaki etkinliğinin ve saygınlığının arttırılması gerektiğini vurgulayan Gökçe şöyle devam etti:

''Rant ve yağma düzeninin tutsağı olmak istemeyen, mühendisliğin bilgi birikimini ve etiğini savunan tüm meslektaşlarımızı yeni yıkıntıların altında kalmamak için Çağdaş İnşaat Mühendisleri'yle birlikte davranmaya çağırıyoruz.''

İnşaat mühendislerinin demokrasi ve insan hakları mücadelesinde de yerini alacağını belirten Gökçe, özelleştirme adı altında kamu mallarının yağmalanmasına karşı çıkılması gerektiğini ifade etti. Çağdaş İnşaat Mühendisleri Yönetim Kurulu adayları da şöyle:

''Cemal Gökçe, Tevfik Eskimumcu, Nusret Suna, Haydar Yıldız, Rıza Hayat, Oktay Gülağacı, Rezan Bulut.''
Cumhuriyet

Ocak 2002 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
diğer aylar için tıklayın

Endüstri Ürünleri Tasarımcısı  Defne Koz  04 Şubat  Salı günü  Diyalog bölümümüze konuk oldu. 

Defne Koz
Bu buluşmayı soru & cevap şeklinde okumak için ...

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz