reklam

28 Ocak 2002 Pazartesi
Ana Sayfa
>
Haberler

Enerji Sektöründe Karar Verme

Küresel ısınma, iklim değişiklikleri ve enerji üretim ve tüketiminin toplumsal maliyetleri enerji sektöründe sağlıklı kararlar verilmesi konusunu gündemin birinci maddesi haline getirmiştir. Öncelikle enerjinin üretim ve kullanımında etkinlik olmak üzere yeni ve yenilenebilir enerji kaynaklarını da değerlendiren uzun vadeli stratejik planlama çalışmaları tüm dünya ülkelerinde yoğun olarak sürdürülmektedir.

Endüstrileşmiş ülkeler, uzun vadeli (20-50 yıl) hedefleri doğrultusunda, hem temiz enerjiye geçiş hem de hızla büyüyen yeni enerji pazarlarından pay almak için ARGE destek ve teşviklerini somut programlara dönüştürmekte, eğitim ve araştırma altyapılarını güçlendirmektedir.

4-6 Şubat 2002 tarihlerinde , İberotel Sarıgerme Park, Ortaca, Muğla tesislerinde düzenlenecek Birinci Sarıgerme Enerji Sektöründe Karar Verme Çalışma Grubu Toplantısı, Türkiye için bu alandaki boşluğu doldurmaya yönelecektir. Çalışma Grubu toplantıları Dr. Baha Kuban, Prof. Dr. Eralp Özil, Prof. Dr. Gürbüz Atagündüz, Prof.Dr. Metin Çolak ve Doç. Dr. Tanay Sıdkı Uyar' dan oluşan bir Danışma Kurulu tarafından tasarımlanmaktadır.

Çalışma Grubunun ilk toplantısının temel çıktısının Ulusal Enerji Stratejisi Taslağı olması kararlaştırılmıştır. Bu iddialı hedef göz önüne alınarak konunun ana başlıkları, çalışma tarzı ortaya konulmuştur. Ulusal bir stratejinin tüm boyutlarının, bütün oyuncuların katıldığı bir toplantıyla ele alınacağı çalışma grubu toplantısının, somut önermelerden oluşan, konuyla ilgili tüm tarafların yapması gerekenleri sıralayan, üzerinde genel mutabakata varılacak bir belge üretmesi hedeflenmektedir. Çalışma grubu taslak programı ana hatlarıyla aşağıda verilmiştir.

Birinci Sarıgerme Enerji Sektöründe Karar Verme Çalışma Grubu Toplantısı ülkemizin enerji sektöründe karar verme ve alınan kararlardan etkilenmekte olan kişi ve kuruluş çalışanlarını bir araya getiren ve ülkemiz enerji sorunlarını doğru olarak tanımlayıp uygulanabilir çözüm önerileri üretmek için sağlıklı bir zemin oluşturmaya çalışan ilk buluşmadır.

Katılımcılar arasında enerji sektörü karar vericileri, ilgili kuruluş temsilcileri, meslek odası yöneticileri, sanayi kuruluşlarının temsilcileri, üniversite öğretim üyeleri, kent kooperatifçileri, gönüllü çevre kuruluşları yöneticileri, yerel yöneticiler ve milletvekilleri bulunmaktadır.

Çalışma Grubu toplantısına katılmak istiyorsanız bilgi ve başvuru formu için buraya tıklayın.
Arkitera 

Ocak 2002 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
diğer aylar için tıklayın

Endüstri Ürünleri Tasarımcısı  Defne Koz  04 Şubat  Salı günü  Diyalog bölümümüze konuk oldu. 

Defne Koz
Bu buluşmayı soru & cevap şeklinde okumak için ...

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz