reklam

28 Ocak 2002 Pazartesi
Ana Sayfa
>
Haberler

Karayolu bitmeden çöktü

Ödenek sıkıntısı nedeniyle yılan hikayesine dönen 77 kilometrelik Marmaris–Datça karayolunun ilk 10 kilometresindeki drenajlar, aşırı yağmur sularından sonra çöktü. Yüklenici firma, teslim etmeden yolların çökmesi ile yaptığı işleri yeniden yapmaya başladı.

Ödenek sıkıntısı nedeniyle yılan hikayesine dönen 77 kilometrelik Marmaris–Datça karayolunun ilk 10 kilometresindeki drenajlar, aşırı yağmur sularından sonra çöktü. Bir süre Özel Çevre Koruma Kurulu ile sorun yaşayan yüklenici firma, teslim etmeden yolların çökmesi ile yaptığı işleri yeniden yapmaya başladı. 4 yıldır yapımı devam etmekte olan ve ödenek sıkıntısı ile sık sık yapımı duran Marmaris–Datça karayolunda sorunlar bitmek bilmiyor. Ödenek olmadığı gerekçesiyle, yüklenici firmalar bir süre işi bırakmış ve yolun yapımı durma noktasına gelmişti. Yapılan 10 kilometrelik yolun drenajları olmadığı için dere ağızlarında çökme meydana gelen Marmaris–Datça karayolunun bir çok yerinden tek araç güçlükle geçebiliyor.

Datça turizminin gelişmesine büyük bir katkı sağlayacağı belirtilen 77 kilometrelik Marmaris–Datça karayolu üç firmaya ihale edilmiş ve firma yetkilileri yılda sadece iki ay çalışarak işi bitirmeye çalışmışlardı. Ayrılan ödeneklerin iki ay içinde bitmesinden sonra 10 ay ödenek bekleyen firmaların yetkilileri, aşırı yağışlar nedeniyle yaptıkları işi tekrar baştan yapmak zorunda kaldıklarını ifade ettiler. Marmaris çıkışından sonra 10 kilometrelik bölümde yapımı tamamlanan yolun geçici kabulü yapılmadan dere ağızlarında patlama oldu. Marmaris’i kuşbakışı gören yolda aralıklarla meydana gelen çökmelere drenaj kanalları yapılmaya başlandı.

Yolu tek şerit halinde kullanmak zorunda kalan sürücüler, yetkililerden şikayetçi oldular. Sürücüler, “Bu yolun yapımına başlanmadan önce Marmaris’in bol yağış aldığı bilinmiyor muydu? Bu drenajlar o zamanlarda konabilirdi ve ülke ekonomisine zarar verilmezdi.” diye konuştular.

2002 yılı ödeneğinin 2.5 trilyon lira olduğunu belirten Karayolları İzmir Bölge Müdürlüğü yetkilileri, en büyük sıkıntının ödenek olduğunu belirterek, “Gönderilen ödenek 2–3 ay içinde bitiyor. Akyapı firmasının yapımını üstlendiği bölümlerde yer yer drenaj çökmesi yaşandı. Konu firma yetkililerine iletildi ve eksik yapılan drenajların yapımı için tekrar çalışma başlatıldı. Bize firma tarafından henüz geçici kabul için başvuru olmadı. Bozuk olan yollar firma tarafından yapılarak tekrar hizmete sunulacak.” şeklinde bilgi verdiler.
Zaman

Ocak 2002 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
diğer aylar için tıklayın

Endüstri Ürünleri Tasarımcısı  Defne Koz  04 Şubat  Salı günü  Diyalog bölümümüze konuk oldu. 

Defne Koz
Bu buluşmayı soru & cevap şeklinde okumak için ...

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz