reklam

01 Şubat 2002 Cuma
Ana Sayfa
>
Haberler

Tarihi Sayaç Atölyesi'nde restorasyon çalışmaları sürüyor

Tarihi eser olarak tescilli Karataş'taki eski sayaç atölyesi çocuk konservatuarı işlevine uygun olarak restore ediliyor.

1880'li yıllarda yapılan ve yaklaşık 10 yıldır boş olarak duran binanın restorasyonuna geçtiğimiz yıl başlanmıştı. Nevvar - Salih İşgören tarafından finansmanı karşılanan restorasyon çalışmaları bir yıldır devam etmektedir.
Bu çalışmalar sırasında zemin güçlendirme projeleri hazırlatılarak uygulanmış, bina içerisinde yer alan Tedaş'a ait elektrik trafosu maliyeti belediyece karşılanarak bina dışında inşa edilen yer altı trafosuna nakledilmiştir.
İzmir Büyükşehir Belediyesi sorumluluğunda yürüyen proje çalışmalarında yapının özgün planı korunmaya çalışılmış, zemin ve üst katta orta koridorun iki yanında yer alan odalar özgünündeki gibi korunmuştur ve aynı tavır yapılan restorasyonun tutarlığı adına yapının cephe özellikleri, yapının sistemi ve elamanlarında da sürdürülmüştür.

Binada yapılan diğer çalışmalar ise şöyle;"Çatı strüktürel yapının onarımı, kullanılacak özgün mimarı elamanların sağlamlaştırılması ve yenilerinin özgününe uygun olarak imalatı, sıva sökümü ve altındaki malzemenin durum tespit ve önlemlerinin alınması, sıva altı klima, elektrik, yangın söndürme ve sıhhi tesisatların yapımı, uygun karışımlı yeni iç ve dış sıva bitirilmiştir.

Giriş kat zemin ve ıslak hacimlerin kaplamalarına başlanmıştır. Restorasyon projesinde belirtildiği üzere Sayaç Atölyesi'nin güney batısında yer alan yolda kaplama malzemesi olarak özgün parke taşları kullanılacaktır.

Çalışmalarda son aşamaya gelinmiştir"

Restorasyon çalışması sonucunda tarihi bina iki bale salonu, piyano, nefesli çalgı odaları ve Sahil Bulvarı tarafındaki tek katlı bölümde 60 kişilik gösteri salonu ile gençler için bir sanat merkezine dönüştürülecek.

Ocak 2002 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
diğer aylar için tıklayın

Endüstri Ürünleri Tasarımcısı  Defne Koz  04 Şubat  Salı günü  Diyalog bölümümüze konuk oldu. 

Defne Koz
Bu buluşmayı soru & cevap şeklinde okumak için ...

 

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz