reklam

20 Mart 2002 Çarşamba
Ana Sayfa
>
Haberler

2 bin 600 dönüm arazi imara açıldı

Adapazarı Büyükşehir Belediye Başkanı Duran, 2 bin 600 dönümlük araziyi kamulaştırarak imar düzenlemelerini yaptıklarını söyledi.

Adapazarı Büyükşehir Belediyesi’nce kalıcı konutların yapıldığı yeni yerleşim birimleri olan Karaman ve Camili yakınındaki Korucuk bölgesinde 2 bin 600 dönüm arazi kamulaştırılarak imar düzenlemeleri tamamlanıp yapılaşmaya hazır hale getirildi.

Adapazarı Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Duran, büyük bir mücadele verilerek istimlak edilen ve imara hazır hale getirilen arsaların önümüzdeki günlerde ihale yoluyla satılacağını söyledi. Adapazarı’nın en büyük sıkıntısının 40 bine yaklaşan konut açığı olduğunu vurgulayan Duran, “Bu konut açığının büyük bir kısmı arsa üretilememesinden dolayı kaynaklanıyordu. Depremle birlikte konut açığının had safhaya ulaştığı kentimizde hemen çalışmalara başlayarak kısa sürede kalıcı konutların yapıldığı ve zemini oldukça sağlam olan Karaman ve Camili’ye yakın Korucuk’ta arazi istimlakına başladık. Sonuçta 2 bin 600 dönüm araziyi kamulaştırarak imara hazır hale getirdik.” dedi.

Arsaların çok güzel ve modern bir şekilde imara hazırlandığını ve yeşil alan, sosyal tesisler, parklar, bahçeler ve yolların çağdaş kent anlayışıyla ayrıldığını vurgulayan Duran, geri kalan arsalara ise 10 bin konut yapılabileceğini söyledi. Arsa üretimi sayesinde hem kalıcı konutlar hem de bu arsa üzerinde yapılacak binalarla bu bölgenin modern bir kent görünümü kazanacağını vurgulayan Duran, bu durumun kendisini heyecanlandırdığını kaydetti. Daha arsalar satılığa çıkmadan bile büyük bir talep olduğunu dile getiren Duran “Demek ki biz çok güzel ve çok doğru bir iş yapmışız. Kentin ihtiyacı olan en temel konuya el atmamız bize büyük bir mutluluk verdi. Yeni ve çağdaş bir kentin doğmasına sebebiyet vermek, vesile olmak gerçekten hoş bir duygu.” şeklinde konuştu.

Duran, arsaların 2 dönüm ve 15 dönüm arasında değişen adalar halinde altyapısı hazır olarak kooperatiflere satılığa çıkartılacağını vurguladı. Arsaların fiyatlarının konumuna ve yapılacak çok katlı veya az katlı olmasına göre değişiklik göstereceğini belirten Duran, fiyatların oldukça makul olacağını söyledi.
Zaman

 

Mart 2002 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03
04 05 06 07 08 09 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
diğer aylar için tıklayın

Haydar Karabey 2 Nisan Salı günü  Diyalog bölümümüze konuk olacak...

Haydar Karabey hakkında daha fazla bilgi edinmek için buraya, Diyalog'a katılmak için  buraya tıklayın...

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz