reklam

20 Mart 2002 Çarşamba
Ana Sayfa
>
Haberler

Bergama'ya büyük TURİZM PROJESİ!

Bergama'nın kültür ve tarih turizminin merkezi olmasını sağlayacak 'Kuzey Turizm Projesi' belediye tarafından başlatıldı. Projenin ilk adımı Bazilika çevresinde atıldı.

Turizm cenneti olma yolunda emin adımlarla ilerleyen Bergama'da, 'Kuzey Turizm Projesi' başlatıldı. Proje kapsamında ilçenin tanıtımına yönelik hazırlanan 'Tarihin Soluk Aldığı Kent' kitabında, Rolöve ve Restorasyon Bürosu çalışmaları, Sokak Sağlıklaştırma Projesi anlatılırken, belediye hizmet binaları ve tarihi eserlerle ilgili bilgiler de, yer alıyor.

Bakanlık takibe aldı

Kültür Bakanlığı da, Bergama Belediyesi tarafından Kuzey Turizm Projesi'nin birinci bölümü olan Bazilika çevresinde tarihi evlerin sokak sağlıklaştırılması çalışmalarını yakın takibe aldı. Bakanlık Müsteşar Yardımcısı Hüseyin Akbulut, projeyle ilgili yapılan çalışmaları yerinde izlemek üzere Bergama'ya geldi.

Olağanüstü proje

Rölöve ve Restorasyon bürosunda çalışmalarını, beraberindeki il Kültür Müdürü Musa Seyirci ile birlikte inceleyen Müsteşar Yardımcısı Akbulut, üç bölüm olarak hazırlanan Kuzey Turizm Projesi'ni 'olağanüstü bir proje' olarak nitelendirdi. Başkan Akif Ersezgin'i kutlayan Akbulut, 'Olağanüstü projeler hazırlamışsınız. Kültürel ve tarihi mirasımızın korunmasında yerel yönetimlere büyük görevler düşüyor. Sizin bu konuda önemli adımlar attığınızı görmek mutluluk verici' dedi.

Müze kent

Bergama'nın bir müze kent olduğunu vurgulayan Belediye Başkanı Akif Ersezgin de, 'Son yıllarda Kültür ve Tarih Turizmi, Kıyı Turizmi'nin yerini almaya başlamıştır. Kentimizin Kültür ve Tarih Turizmi'nin merkezi olmasını sağlamak için, belediyemiz tarafından Kuzey Turizm Projesi hazırlanmış ve bu kapsamda 'Sokak Sağlıklaştırması Çalışmaları'na da başlanmıştır. Bu projenin anlatıldığı 'Tarihin Soluk Aldığı Kent' adlı kitap, Bergama'nın tanıtımında önemli rol oynayacaktır' diye konuştu.
Akşam

 

Mart 2002 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03
04 05 06 07 08 09 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
diğer aylar için tıklayın

Haydar Karabey 2 Nisan Salı günü  Diyalog bölümümüze konuk olacak...

Haydar Karabey hakkında daha fazla bilgi edinmek için buraya, Diyalog'a katılmak için  buraya tıklayın...

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz