reklam

20 Mart 2002 Çarşamba
Ana Sayfa
>
Haberler

İstanbul depremi için Meclis göreve çağrıldı

TBMM Genel Kurulu’nda gündem dışı bir konuşma yapan TBMM Başkan Vekili Murat Sökmenoğlu, “İstanbul SOS vermekte, biz ise geç kalmaktayız. Geliniz hep beraber olalım, makulü arayalım. Zaman daralıyor, tahammüller bitiyor, İstanbul ağlıyor.” dedi.

TBMM Başkan Vekili Murat Sökmenoğlu, İstanbul’da muhtemel bir deprem konusunda Meclis’i göreve çağırdı. Sökmenoğlu, “İhmalden dolayı doğacak bir insanlık ayıbının düzeltilebilmesi için çaba sarf etmeliyiz.” dedi.

Sökmenoğlu, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı gündemdışı konuşmaya, “Huzurlarınızda İstanbul milletvekili olarak bulunuyorum.” diyerek başladı. Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Ahmet Mete Işıkara’nın, İstanbul’u kurtarmak için Ankara’da mekik dokuduğunu, başta Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ve Başbakan Bülent Ecevit olmak üzere diğer üst düzey yetkililerle görüşememenin sıkıntısını yaşadığını ve feryat ettiğini belirtti.

Işıkara’nın, İstanbul’da nereye ne yapılacağının belli olmasına rağmen, güçlendirici projeler uygulanmamasına isyan ettiğini anlatan Sökmenoğlu, bu kentte meydana gelebilecek bir depremde binlerce insanın hayatını kaybedeceğini, çöken bina ve tesislerin Türkiye’ye maddi ve manevi acılar vereceğini anlattı. Murat Sökmenoğlu, şöyle konuştu:

“Bize güvenip vekalet veren milletimizin huzur ve güvenle yaşamını sürdürmesine katkıda bulunmak mecburiyetindeyiz. İhmalden dolayı doğacak bir insanlık ayıbının düzeltilebilmesi için çaba sarf etmeliyiz. Sarf ettiğimiz çabanın neticesini alamıyorsak belki de eylem yapmalıyız. Eylem sadece pankart açmakla, sokakta yürümekle, slogan atmakla olmaz. Bizim yapacağımız eylem kendi seviyemiz ve konumumuza yakışır bir eylem olmalıdır.

TBMM’nin yapacağı eylem, bir Meclis araştırması gibi çok ciddi bir araştırmanın açılıp, komisyon kurularak, işin takip edilmesi ve neticelendirilmesidir. Bu konuda TBMM’yi göreve çağırıyorum. Günlük işlerle boğulan devlete ve hükümete yardımcı olmalıyız. Bize düşen görevi yaparsak, onlar da kendi görevlerini ihmal etmeyecektir. ”

Sökmenoğlu, Bayındırlık ve İskan Bakanı Abdülkadir Akcan’ın Japonya’dan 100 milyon dolarlık deprem kredisi anlaşması imzalamasını takdir ettiğini, ancak bunun İstanbul için yeterli olmadığını belirtti. Murat Sökmenoğlu, “İstanbul SOS vermekte, biz ise geç kalmaktayız. Geliniz hep beraber olalım, makulü arayalım. Türkiye Acil Durum Yönetimi Genel Müdürlüğü’nü (TAY) harekete geçirelim. Zaman daralıyor, tahammüller bitiyor, İstanbul ağlıyor.” diye konuştu.

Birleşimi yöneten Başkan Vekili Yüksel Yalova, Sökmenoğlu’nun konuşmasının ardından, gruplara da söz verdi. Grup sözcüleri, daha önce TBMM Başkanlığı’na verilen ve deprem konusunda bir araştırma komisyonu kurulmasını isteyen önergeyi desteklediklerini ifade ettiler. ANAP’tan Aydın Ayaydın, MHP’den Bozkurt Yaşar Öztürk, AK Parti’den Mehmet Ali Şahin, SP’den Osman Yumakoğulları, DYP’den Ali Rıza Gönül ve DSP’den Necdet Saruhan gruplarının görüşlerini açıklayarak İstanbul için tedbir alınmasını istedi.
Zaman

 

Mart 2002 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03
04 05 06 07 08 09 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
diğer aylar için tıklayın

Haydar Karabey 2 Nisan Salı günü  Diyalog bölümümüze konuk olacak...

Haydar Karabey hakkında daha fazla bilgi edinmek için buraya, Diyalog'a katılmak için  buraya tıklayın...

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz