reklam

20 Mart 2002 Çarşamba
Ana Sayfa
>
Haberler

Camiye elektrik yine bedava

Toplumsal tepki getireceği gerekçesiyle camilere yönelik ücretsiz elektrik uygulamasının sürdürülmesini öngören kararnamede, Milli Eğitim Bakanlığı'nın tüm baskılarına karşın okullara ve üniversitelere aynı ayrıcalık sağlanmadı. İlk kez turistik tesislere de indirimli elektrik verilmesi kararlaştırıldı.

Elektrikte bazı sektör ve kurumlara indirimli tarife getiren bir kararname Bakanlar Kurulu'nda imzaya açıldı. Toplumsal tepki getireceği gerekçesiyle camilere yönelik ücretsiz elektrik uygulamasının sürdürülmesini öngören kararnamede, Milli Eğitim Bakanlığı'nın tüm baskılarına karşın okullara ve üniversitelere aynı ayrıcalık sağlanmadı. İlk kez turistik tesislere de indirimli elektrik verilmesi kararlaştırıldı. Türkiye'nin ekonomik krizden çıkışta turizme bel bağlaması nedeniyle turistik tesislere indirimli elektrik verilmesinin bu alanı teşvik edici işlev göreceği belirtildi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, elektrikte indirimli tarife getiren bir kararname hazırladı ve Bakanlar Kurulu'nda imzaya açtı. Kararname, 8 Ocak 2002'de çıkarılan ve kamu kurumlarındaki indirimli ve ücretsiz tarifeleri kaldıran yasanın istisnai hükümlerini ortaya koydu.

5 kesime indirimli ve bedava elektrik verilmesi öngörülen kararnamede, eğitim kurumlarının ve üniversitelerin feryatları gözardı edilirken, ibadethanelere yönelik ayrıcalık sürdürüldü.

Cami, mescit, kilise, havra ve sinagoglar gibi ibadethanelere ve genel aydınlatmanın yapıldığı yerlere (il, ilçe, belde ve köylerdeki cadde, sokak ile kamuya ait ücretsiz girilen park ve bahçe gibi yerler) yine ücretsiz elektrik verileceği belirtilen kararnamede, bunun gerekçesi de ''Bu uygulamanın kaldırılmasının tepkilere neden olacağı ve tahsilat sorunu çıkaracağı '' şeklinde açıklandı.

İndirimli tarife getirilen diğer kurumlar da şöyle sıralandı:

Tarım sulama alanları: TEDAŞ'ın 280 trilyon lira alacağı var. Borçlar, gecikme faizi uygulanmaksızın 36 aya yayılacak.

Arıtma tesisleri: İndirim oranı mevcut uygulamada yüzde 40 iken, yüzde 50'ye çıkarılacak.
Cumhuriyet

 

Mart 2002 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03
04 05 06 07 08 09 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
diğer aylar için tıklayın

Haydar Karabey 2 Nisan Salı günü  Diyalog bölümümüze konuk olacak...

Haydar Karabey hakkında daha fazla bilgi edinmek için buraya, Diyalog'a katılmak için  buraya tıklayın...

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz