reklam

20 Mart 2002 Çarşamba
Ana Sayfa
>
Haberler

Çimento üreticilerinden kalite çağrısı

Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği, depremin tekrar ülke gündemine yerleştiği bugünlerde, müteahhitler, inşaat malzemesi sektörü ve tüketicileri kaliteli çimento kullanmaya çağırıyor.

Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği'ne üye fabrikalar, hem üretim hem de torbalama aşamasında ürün kalitesine ve standartlara uymaya büyük bir özen gösteriyor. Modern üretim tesislerinde, kalite standartlarına uygun olarak üretim yapan Birlik üyesi fabrikaların çimento torbalarının TSE tarafından belirlenen standartlar uyarınca +/- 2 kg toleransla 50 kilo olması zorunluluğu bulunuyor. Fabrikalarda torbalama işlemi bilgisayar kontrolündeki otomatik makinalar tarafından yapılıyor. Torbalar fabrikalardan çıkmadan önce ikinci kez otomatik tartma makinalarından geçiriliyor. Bu çifte kontrolden sonra, torbalı çimento alan kamyonlar da boş ve dolu olarak tartılıyor, böylece toplam ağırlık yeniden kontrol ediliyor.

Üretimdeki bütün bu özene ve dikkate ek olarak, Sanayi, Bayındırlık, Sağlık, Çevre bakanlıkları ile İTÜ, ODTÜ, Türkiye Mühendisler ve Mimarlar Odalari Birliği, Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği, Türkiye Hazır Beton Birliği, Türkiye Prefabrik Birliği ve Türkiye Müteahitler Birliği temsilcilerinden oluşan Kalite ve Çevre Kurulu, TÇMB'ne üye çimento fabrikalarının ürün çıkış noktalarından ve değişik zamanlarda piyasadan spot numuneler alarak ürünün kalitesini ve torba ağırlığını Avrupa standartlarında denetliyor. Piyasada satılan çimentonun yüzde 90'ı Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği üyelerine ait fabrikalarda üretiliyor ve torbaların üzerinde TÇMB işareti bulunuyor.
Arkitera

 

Mart 2002 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03
04 05 06 07 08 09 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
diğer aylar için tıklayın

Haydar Karabey 2 Nisan Salı günü  Diyalog bölümümüze konuk olacak...

Haydar Karabey hakkında daha fazla bilgi edinmek için buraya, Diyalog'a katılmak için  buraya tıklayın...

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz