reklam

20 Mart 2002 Çarşamba
Ana Sayfa
>
Haberler

İzocam'dan Sektöre Işık Tutacak Başvuru Kaynakları

1967 yılından beri sektörün gelişmesi için yapılan her türlü çalışmaya destek veren İzocam, merhum Prof. Dr. habil Alpin Kemal Dağsöz'ün "Enerji Darboğazını Atlatmak için Enerji Tasarrufu Önlemleri" Kitabı'nı sektörün hizmetine sundu.

9 Ağustos 1972 yılında yayınlanan makalesinde yalıtımın aile ve ülke ekonomisi için önemini ilk defa vurgulayan, bugüne kadar 31 kitabı ve çok sayıda makalesi yayınlanmış olan merhum Prof. Dr. habil Alpin Kemal Dağsöz'ün, mühendis ve mimarından kontrolörüne, yöneticisinden politika belirleyicisine kadar sektörün içindeki herkese ışık tutacak son kitabı İzocam'ın sponsorluğunda yayınlandı.

1967 yılından beri Türkiye yalıtım sektörünün öncüsü olan İzocam, gerek tüketicileri, gerekse sektörün içinde bulunan mimar, mühendis, müteahhit ve uygulamacıları bilinçlendirmek için her türlü eğitim ve tanıtım çalışmalarına doğrudan destek vermekte, sektörde ve ülkemizde yalıtım bilincinin gelişimine katkıda bulunmaktadır. Her yıl aralıksız sürdürülmekte olan eğitim seminerleri ve 4 yıldır herkesin ücretsiz katılımına açık olan İYEM ile sektörün eğitim ihtiyacını gidermeye çalışan İzocam, bugüne kadar sektöre kaynak teşkil edebilecek mesleki yayınları da ücretsiz dağıtmaktadır.

Çalışma hayatı boyunca, ileri ısı geçişi, sıcaklık ölçmeleri, proses tekniği, kurutma tekniği, sanayide ısı ekonomisi, güneş enerjisi, ısı pompaları, ısı enerjisi uygulamaları ve doğalgaz konularında araştırmalar yapan Prof.Dr. Alpin Kemal Dağsöz, "Ulusal Enerji Tasarrufu Politikası"nın oluşması yönünde büyük çaba göstermiştir. Türkiye'nin içinde bulunduğu enerji darboğazını atlatmak için enerji üretimi yerine "enerji tasarrufu politikası" uygulanması gerektiğini anlatan kitapta; ülkemizin içinde bulunduğu enerji durumuna kısa bir bakışın ardından gelişmiş ülkelerdeki enerji sorununun çözümü, enerji tasarrufu ve israfı örnekleri, bazı enerji tasarrufu önerileri, bilinçlendirme ve Ulusal Enerji Tasarrufu Politikası konuları ayrıntılı olarak işlenmiştir.
Arkitera

 

Mart 2002 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03
04 05 06 07 08 09 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
diğer aylar için tıklayın

Haydar Karabey 2 Nisan Salı günü  Diyalog bölümümüze konuk olacak...

Haydar Karabey hakkında daha fazla bilgi edinmek için buraya, Diyalog'a katılmak için  buraya tıklayın...

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz