reklam

20 Mart 2002 Çarşamba
Ana Sayfa
>
Haberler

Wimbledon gibi

Buca Belediye Başkanı Şeboy, tesislerin tamamlanmasından sonra uluslararası tenis turnuvalarının Buca'ya getirilmesi için çalışacağını söyledi

Levantenlerin yaşadığı dönemlerde Buca'da çok yaygın olan tenis sporu, ilçede açılacak tenis kulubü ve tenis kortlarıyla yıllar sonra geri dönüyor. Buca Belediyesi tarafından önümüzdeki günlerde standart boyutlarda 6 adet tenis kortu yapılacak. Buca Belediye Başkanı Cemil Şeboy, Buca'da 7'den 70'e herkese tenis sporunu sevdirmeyi amaçlıyor.

Buca Bahçekapı Mahallesi'nde, önümüzdeki günlerde yapımına başlanacak tenis kortları 12 bin metrekare alanda inşa edilecek. Bucalılar tenisin yanı sıra kurulacak tenis kulübünde diğer spor faaliyetlerinden de yararlanacak. Tenis Kulubü'nde aerobikten, aletli jimnastiğe kadar spor salonları ve hobi odaları olacak. Odalarda dama, satranç gibi oyunlar oynanabilecek.

İlçenin tarihindeki güzellikleri farklı projelerle ilçeye yansıtan Buca Belediyesi, geçmiş yıllarda "levantenlerin sporu" olarak bilinen tenisi yeniden yaygınlaştırmak için tenis kulubüne üyelik şartı aramayacak. Kulübe üye olan da olmayan da tenis oynayabilecek. Önümüzdeki günlerde ihaleye çıkarılacak olan proje, 1.5 yılda tamamlanacak.

Buca Belediye Başkanı Cemil Şeboy, 65 yaşındaki insanların bile tenis oynayabildiğini belirterek, "Buca'da levantenler döneminde tenis kulübü bile vardı. Bu spor Buca'ya Levantenlerle birlikte girdi. Türkiye'de gelişen tenis sporuna paralel olarak bu projeyi hazırladık. Bucalılar tenis kulubü ve kortlarından rahatlıkla yararlanabilecekler" dedi.

Levanten kimdir?
Yakındoğu'da Osmanlı İmparatorluğu'nun hakimiyeti altında bulunan topraklarda, Avrupa ülkeleriyle ilişkilerin başlamasından sonra Avrupa asıllı nüfus çoğalmaya başladı. Kapitülasyonların kabulünden sonra ticaret ve fazla kar gibi nedenlerle Avrupa ırklarında çeşitli kimseler Osmanlı devlet topraklarına yerleşti.
Aynı ırktan veya başka ırktan hatta başka dinden kimselerle evlenerek çoğaldılar. Ortak nitelikleri Avrupa asıllı olmaları, Osmanlı devleti topraklarınad yaşamaları ve soylarının karışık olmasıydı. Osmanlı devletinin yıkılış yıllarında deniz ticaretinin yapıldığı büyük liman şehirlerinde toplanmışlardı.
Yeni Asır

 

Mart 2002 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03
04 05 06 07 08 09 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
diğer aylar için tıklayın

Haydar Karabey 2 Nisan Salı günü  Diyalog bölümümüze konuk olacak...

Haydar Karabey hakkında daha fazla bilgi edinmek için buraya, Diyalog'a katılmak için  buraya tıklayın...

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz