reklam

21 Mart 2002 Perşembe
Ana Sayfa
>
Haberler

Abant Palas paydos

Abant Palas paydosİskeleti dışında tamamı yıkılacak olan Abant Palas'ta çalışan 120 personelin de işine son verildi.

Abant Palas Oteli yapım hatası yüzünden kapanıyor. Bu hata Vakıflar Bankası ve Emekli Sandığı'na 5 trilyona mal olacak

Vakıflar Bankası ve Emekli Sandığı'na ait 400 yataklı Abant Palas Oteli, müteahhitlik hatası yüzünden kepenk indiriyor. Otel odalarının küçük oluşu ve banyolardaki atık su tahliye borularının yetersizliği Vakıflar Bankası ve Emekli Sandığı'na 5 trilyon liraya malolacak. Nisan ayında tadilat nedeniyle kapanacak otelde, 120 personelin işine son verildi.
Vakıflar Bankası, Vakıflar Genel Müdürlüğü ve Emekli Sandığı'na ait beş yıldızlı 400 yataklı Abant Palas Oteli, nisan ayında kapanma kararı aldı. Otelin kapanmasına en büyük etken, 1987 yılında inşa edilirken yapılan müteahhitlik hataları. Odaların küçük oluşu ve banyolardaki atık su tahliye borularının yetersizliği otel yönetimini canından bezdirdi.

Tadilat molası nisanda
Otel inşa edilirken, banyolarda atık su için plastik boru kullanılması gerekirken, kurşun borular yerleştirilmesi tesisatın tıkanmasına yol açtı. Müşterilerden gelen yoğun şikâyetler karşısında çaresiz kalan otel yönetimi, çareyi otelin tamamında büyük bir tadilat kararı almakta buldu. En az altı ay sürecek tadilat nedeniyle işine son verilen 120 personelin tazminatları otel yönetimine maliyeti 2 trilyona mal oldu. Çalışanlarının alacaklarını ödeyen otel yönetimi, iskelet dışında otelin tamamına balyozu nisan ayında vuracak. Tadilatla birlikte banyolar ve odalar tamamen yıkılacak, atık su tesisatı yenilenecek.
Aynı şekilde otelin havuz bölümünde yine müteahhitlik hatası yüzünden oluşan yosunlanma da giderilecek. Tadilatın Vakıflar Bankası ve Emekli Sandığı'na yaklaşık 3 trilyona mal olması bekleniyor. Otel Müdürü Enver Gülay, mimari hatalar yapıldığını kabul ederek, şunları söyledi:
"Otelimize kesinlikle onarım gerekiyor. Otelin eskimesinden dolayı müşteri kaybımız oldu. Yapacağımız tadilatla bu müşteri kaybını gidereceğiz."
TOLEYİS Sendikası Abant Palas Oteli temsilcisi Zeki Özer de otelin tadilattan sonra alacağı personeli daha az ücretle çalıştırma hesapları yaptığını savunarak,
"Bilgilendirilmedik. Herşey oldubittiye getirildi" dedi.
Radikal

 

Mart 2002 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03
04 05 06 07 08 09 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
diğer aylar için tıklayın

Haydar Karabey 2 Nisan Salı günü  Diyalog bölümümüze konuk olacak...

Haydar Karabey hakkında daha fazla bilgi edinmek için buraya, Diyalog'a katılmak için  buraya tıklayın...

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz