reklam

25 Mart 2002 Pazartesi
Ana Sayfa
>
Haberler

Mimar Kemalettin açık otopark gibi

Moda Merkezi giderek dev bir açık otopark alanına dönmeye başladı. Gündüz caddede yürümek bile güçleşirken Başkan İzgi, "Çarşıyı yöneten esnaf heyeti başarısız oldu. İl Trafik Komisyonu'na başvuracağım" dedi


HAYAL KIRIKLIĞI
Mimar Kemalettin'e, "İzmir'de modanın kalbi" yakıştırmaları yapılırken, oluşan görüntü hayal kırıklığı yarattı. Merkezin araçlardan temizlenmesi için İl Trafik Müdürlüğü'ne başvurulacak.


Yeni düzenlemesiyle büyük beğeni toplayan Mimar Kemalettin Moda Merkezi'nin giderek açık otopark görüntüsüne kavuşması Konak Belediye Başkanı Erdal İzgi'yi çileden çıkardı. Merkezin parke taş döşeli sokaklarında, gündüz 10.00 ile 19.00 saatleri arasında kontrolsüz giriş yapan araçlar yüzünden yürümek imkansız hale gelirken, Başkan İzgi, "Biz iyi niyetle burayı esnafın denetimine bıraktık. İşler dayanışma içinde yürütülecekti. Ancak merkez otoparka benzedi. Anlayış gösterdik ama suistimal edildi. İl Trafik Komisyonu'na başvuracağız" dedi.

İsmi de değişsin

Mimar Kemalettin Moda Merkezi esnafı ise, iki havuzdan birinin tahliye kanalının yapılmadığını ve biriken pislik nedeniyle kötü bir görüntü oluştuğunu belirtti. Bu nedenle havuzu çalıştıramadığını öne süren esnaf, su içinde biriken pisliğin sinek ve kokuya neden olduğunu dile getirdi. Havuzun ilk aylarda "dilek havuzu" haline geldiğini ve vatandaşların bozuk para atttığını kaydeden esnaf, İzbeton'dan tahliye kanalı yapılmasını istedi. Esnaf ayrıca, Mimar Kemalettin'in 150 yıllık Peştemalcılar Çarşısı olduğunu belirterek, merkezin Mimar Kemalettin Moda Merkezi olan isminin Peştemalcılar Çarşısı olarak değiştirilmesini istedi.

Rahatsızlık var

Mimar Kemalettin Moda Merkezi'nin esnaf tarafından yönetildiği vurgulayan Başkan İzgi, gelişmelerden büyük rahatsızlık duyduklarını ifade etti. Esnaf tarafından oluşturulan heyetin, merkezin güvenliğinden ve otoparktan da sorumlu olduğunu dile getiren İzgi, "Trafik meselesi gerçekten büyük masraf ve emek harcanarak yaptırılan çarşıyı yıpratıyor. Esnaf çarşıya sahip çıkacağına ve trafik sorunu olmayacağına söz vermişti. İl Trafik Komisyonu kararıyla saat 10.00 ile 19.00 arası çarşıya araç giremez denildi. Ama sonuç ortada" diye konuştu.

Ceza verilmeli

Bugüne kadar işlerin düzeleceği düşüncesiyle anlayış gösterdiklerini ancak bundan sonra ilk şikayeti kendisinin yapacağını ifade eden İzgi şunları söyledi: "Çarşıyı yöneten heyet yetersiz kaldı. Heyetin yetkisi yok ama biz Trafik Müdürlüğüyle görüşerek yasak saatler içinde araç girişlerine izin verilmemesi konusunda ricacı olacağız ve ihlali durumunda ceza yaptırımı uygulanmasını isteyeceğiz."

Havuz sorununu çözeriz

Mimar Kemalettin Moda Merkezi'ndeki havuzlardan birinin tahliye kanalı olmadığı yönündeki şikayetlerin kendilerine iletildiğini belirten Konak Belediye Başkanı Erdal İzgi, "Bu hepsi hepsi dört metrekarelik bir havuz. Bunun tahliyesini bir şekilde mutlaka yapacağız. 18 bin metrekarelik yerde dört karelik bir havuzu tamir ederiz. Yeter ki orada bir düzen olsun. Artık mağazaların otopark yeri olmaktan çıksın ve en baştan planladığımız gibi defilelerin, gösterilerin yapıldığı bir mekan görünümüne kavuşsun" dedi.
Yeni Asır

 

Mart 2002 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03
04 05 06 07 08 09 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
diğer aylar için tıklayın

Haydar Karabey 2 Nisan Salı günü  Diyalog bölümümüze konuk olacak...

Haydar Karabey hakkında daha fazla bilgi edinmek için buraya, Diyalog'a katılmak için  buraya tıklayın...

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz