reklam

3 Nisan 2002 Çarşamba
Ana Sayfa
>
Haberler

Krizden çıkışın anahtarı inşaat

CHP lideri Deniz Baykal, ''Konut bizde sadece bir tüketim malzemesi olarak değil, aynı zamanda bir güvence olarak görülüyor, tasarruf ve yatırım aracı olarak kullanılıyor'' dedi.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal , inşaat sektörünün, ekonomik krizden çıkışın hareket noktasında, anahtar konumda olduğunu söyledi. Baykal, Türk inşaat sektörüne Afganistan ve bir süre sonra da Kuzey Irak'ta doğabilecek talebin karşılanmasında önemli görevler düşebileceğini savundu.

TÜYAP Beylikdüzü Fuar ve Kongre Merkezi'nde mutfak donanımı, seramik, banyo tesisatı ve inşaat malzemeleri fuarının açılışını yapan Baykal, inşaat sektörünün ülkemize büyük katkılar yaptığını vurgularken bunalım döneminin sonuna geldiğimizi öne sürdü. İnşaat sektörünün Türkiye için önemine değinen Baykal, ''Konut bizde sadece bir tüketim malzemesi olarak değil, aynı zamanda bir güvence olarak görülüyor, tasarruf ve yatırım aracı olarak kullanılıyor'' dedi. Dünya inşaat piyasasındaki pastadan giderek daha az pay almamızdan yakınan CHP Genel başkanı Baykal, finans ve teminat sorununun çözülmesi durumunda, sektörün parlak bir geleceğinin olduğunu anlattı.

Baykal, devletin arsa üretimi konusunda yetersiz kaldığına dikkat çekerek deprem tartışmalarının Türkiye'yi olumsuz etkilememesi gerektiğini belirtti. Depreme karşı gerekli önlemlerin alınmasını isteyen Baykal, ''Gideceğimiz başka yer yok. Gereğini yerine getireceğiz'' diye konuştu.

Türk Seramik Birliği adına görüşlerini açıklayan Adnan Polat da enerji ve finansman sorunlarının çözülmesi halinde, sektör olarak Türkiye'ye 1 milyar doların üzerinde döviz sağlayacaklarını söyledi.

Konuşmaların ardından CHP yöneticileri ve sektör temsilcileriyle birlikte fuarı gezen Baykal'a, ''İktidar'' adında bir kedi armağan edildi.
Milliyet

 

Nisan 2002 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
diğer aylar için tıklayın

Haydar Karabey 2 Nisan Salı günü  Diyalog bölümümüze konuk oldu.

Haydar Karabey hakkında daha fazla bilgi edinmek için buraya, yapılan Diyalog'u okumak  için  buraya tıklayın...

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz