reklam

13 Nisan 2002 Cumartesi
Ana Sayfa
>
Haberler

Türkiye'nin inşaat sektörüne yönelik ilk e-iş sitesi CONSTRUCTERA.COM açıldı!..

Türkiye'nin inşaat sektörüne yönelik ilk e-iş sitesi Constructera.com, 9 Nisan 2002'de İ.T.Ü. Taşkışla binasında yapılan bir tanıtımla açıldı.

Türkiye'nin, yapı sektörü alanında en çok ziyaret edilen internet portalı olan Arkitera.com'un da yaratıcısı olan üç mimar tarafından kurulan Constructera.com, Yapı Kataloğu, Teklif Sunumu ve Proje Yönetimi bölümlerinden oluşuyor. Sitenin ilk etapta E-Katalog bölümü açıldı; bunu Haziran 2002'de Teklif Sunumu sistemi izlerken, son olarak Proje Yönetimi bölümü devreye girecek.

Constructera'nın E-Katalog bölümü, yapı malzemeleri ile müteahhitlik ve proje hizmetlerini ilgili tüm kuruluşlara, teknik elemanlara ve tüketicilere tanıtma amacını taşıyor. Türkçe ve İngilizce olarak hazırlanan katalogda, yerli ürünlerin yanısıra, yabancı ürünler de yeralıyor.

Constructera.com'da Yer Almak 2002 Yılı Boyunca Ücretsiz : Firmaların, ürün ve hizmetlerini İnternet üzerinden kendilerinin ekleyebilecekleri sitede yer almak 2002 yılı boyunca ücretsiz olacak. Böylece yapı sektöründeki şirketler daha az tanıtım harcamasıyla daha geniş bir kitleye ulaşabilecekler.

Tanıtımda bir açılış konuşması yapan Arikitera'nin kurucularından Mimar Ömer Kanıpak, Amerika ve Avrupa'da giderek yaygınlaşan bir uygulamayı Türkiye'ye ilk kez getirmenin heyecan verici olduğu kadar riskli de olduğunu, ancak başaracaklarına inandıklarını vurgulayarak, bu konudaki en büyük desteklerinin Arikitera.com'un iki yılda edindiği geniş kullanıcı kitlesi olacağını kaydetti.

Daha sonra söz alan İTÜ Mimarlık Fakültesi dekan yardımcı Doç. Dr. Sinan Şener de, Constructera'nın gerek yapı sektörü, gerekse akademik çevreler açısından bir devrim niteliğinde olduğunu belirterek, artık odalar dolusu yapı katalog ve broşürlerini istiflemeye gerek kalmayacağını, yapı malzemeleri konusunda aranılan her türlü bilgiye, bir mouse tıklamasıyla ulaşılabileceğini söyledi. Constructera'nın, mimarlık ve mühendislik eğtiim alan öğrencilerle akademisyenler için de zengin bir kaynak olacağına değinen Şener, sitenin kurucularını cesur girişimlerinden dolayı kutladığını ifade ederek, Constructera'nın yakın gelecekte internet üzerindeki önemli kesişme noktalarından biri olacağına inandığını vurguladı.

Konuşmalardan sonra, sitenin kurucularından Mimar Ömer Yılmaz, Constructera.com'u tanıtan kapsamlı bir sunum yaptı.

Toplantının ardından, Constructera'nın kurucusu Arkitera Bilişim Hizmetleri AŞ tarafından katılımcılara bir kokteyl verildi.
Arkitera

 

Nisan 2002 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
diğer aylar için tıklayın

Bülent Erkmen 16 Nisan Salı günü  Diyalog bölümümüze konuk oldu...

Bülent Erkmen ve çalışmaları hakkında daha fazla bilgi edinmek için buraya, Diyalog'daki buluşmayı okumak için  buraya tıklayın...

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz