reklam

17 Nisan 2002 Çarşamba
Ana Sayfa
>
Haberler

Yapım ihalelerinde tekliften önce teklif sahibine bakılacak / İhaleye katılabilmek için 100 üzerinden 75 puan almak şart

Yapım ihalelerine katılmaya istekli firmalara 100 üzerinden not verilecek. 95'in üzerinde not alanlar ihaleye alınacak. 95 ve üzerinde puan alan firmalar 5'ten az ise daha düşük puanlı firmalar alınabilecek. İhaleye alınabilmek için gereken en düşük not sınırı ise 75 olarak belirlendi. İhalelerdeki uygun bedel ise ihaleye katılması kabul edilenlerin vereceği en yüksek indirim ile belirlenecek.
Bayındırlık ve İskan Bakanlığı'nın 2002 yılında girişilecek yapım ihalelerinde, uygun bedelin tercihinde kullanılacak kriterleri belirleyen tebliği Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Belirlenen kriterler, Devlet İhale Kanunu kapsamına giren ve keşif bedeli 350 milyar liradan, emanet usulü yapılan işlerde ise 450 milyar liradan fazla olup, kapalı teklif usulü veya belli istekliler arasında kapalı teklif usulüyle ve keşfindeki birim fiyatlar üzerinden indirim yapılmak üzere ihaleye çıkarılan yapım işlerinde uygulanacak. Ancak idareler istediğinde, keşif bedelleri belirtilen sınırların altında olan yapım işleri ve emanet usulü ile yapılan işler için de sözkonusu tebliğ hükümlerini uygulayabilecek.

İsteklilere 100 üzerinden not verilecek
Tebliğe göre İdareler, ihale konusu işlerin özelliğine göre bir veya birden fazla "yeterlik komisyonu" kurabilecek. Bu komisyonlar, üçü teknik eleman olmak üzere bir başkan ve en az üç üyeden meydana gelecek. Yeterlilik komisyonları, isteklilere ait belgeleri inceleyerek, şartları uygun olanları belirledikten sonra isteklileri, inşaatı süresinde bitirebilme durumu, iş deneyimi, teknik personel ve ekipman bakımından toplam 100 puan üzerinden değerlendirecekler.

İhaleye 95'in üstündekiler alınacak
Değerlendirme sonucu yapılacak puanlamada isteklilerin inşaatı süresinde bitirebilme durumu 20-40 puan, iş deneyimi 30-60 puan, teknik personel 0-10 puan ve ekipman 0-10 puan olarak dikkate alınacak. Puanlamada alt sınır 75 puan olarak belirlenirken, puanı ortalama yüzde 95'in altında olanlar ihaleye katılmaya hak kazanamayacaklar. Ancak, puanlama sonunda 5'den az istekli kalırsa bu şart uygulanmayacak.

Yeterlilik komisyonları, ihaleye katılmaya hak kazanamayanlar için gerekçe göstermek ve bunları kararlarında belirtmek zorunda bulunuyor.

Yeterlilik komisyonları, belirtilen her kriter için isteklilerin alacağı puanların tespitinde, müteahhit veya taşeron olarak yurt içinde kamu kurum ve kuruluşlarına veya özel sektöre, yurt dışında yabancı ülke kamu kurum ve kuruluşlarına taahhüt ettikleri işlerini dikkate alarak, tebliğ ile belirlenen hesap ve değerlendirme usullerine uyacaklar.

Uygun bedel en yüksek indirimle belirlenecek
İhaleye katılmaya hak kazanan isteklilere ait geçerli tekliflerin içinden en yüksek indirim oranını içeren teklif, "uygun bedel" olarak değerlendirilecek. Belli istekliler arasında ve emanet işlerde yapılan ihalelerde de geçerli tekliflerin içinden en yüksek indirim oranını içeren teklif, "uygun bedel" olarak değerlendirilecek. İlgili veya bağlı bulunulan bakanın takdir ve onayı ile emanet işlerde yazılı ve sözlü teklif almak üzere ihaleye davet edilen ve puanlama yapılmayan isteklilere ait tekliflerden, en yüksek indirim oranını içeren teklif "uygun bedel" olarak kabul edilecek.
Dünya

 

Nisan 2002 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
diğer aylar için tıklayın

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz