reklam

17 Nisan 2002 Çarşamba
Ana Sayfa
>
Haberler

Piriştina: İzmir’in çehresini değiştirdik

Dokuz metropol ilçe belediye başkanı ile 3 yılın değerlendirmesini yapmak için basın toplantısı düzenleyen Başkan Piriştina, seçim bildirgesinde yer alan işlerin tamamına yakınının projelendirildiğini, çalışmaların başladığını ve çoğunun bitirildiğini

Görevde bulundukları 3 yıl zarfında, metropol ilçe belediye başkanları ile uyum içinde çalıştıklarını belirten İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Piriştina, İzmir’in çehresini değiştirdiklerini söyledi. Dokuz metropol ilçe belediye başkanı ile 3 yılın değerlendirmesini yapmak için basın toplantısı düzenleyen Başkan Piriştina, görevde bulundukları 3 yıl içinde sivil toplum kuruluşları, muhtarlar ve demokratik kitle örgütleriyle bütünlük içinde çalıştıklarını ifade etti. Toplantının başında, İzmir Değişiyor ismiyle bir film gösterimi yapıldı; filmde, 3 yıl içinde yapılan çalışmalar anlatıldı. Seçim bildirgesinde yer alan işlerin tamamına yakınının projelendirildiğini, çalışmaların başladığını ve çoğunun bitirildiğini belirten Piriştina, uzun döneme yayılan projelerin ise bitirilemediğini söyledi. Büyük Kanal, metro gibi projelerin bir kısmının kendi dönemlerinde bitirildiğine dikkat çeken Piriştina, bazı projelerin gelecek dönemlere sarkabileceğine değindi.

Seçim bildirgesinde yer aldığı gibi su fiyatlarını enflasyonun altında tutmaya devam edeceklerinin altını çizen Başkan Piriştina, şu an itibarıyla su fiyatlarının yüksek olmadığını dile getirdi. Ulaşım ücretlerinin de diğer büyük şehirlere nazaran fazla olmadığına dikkat çeken Piriştina, “Bizim gönlümüzden geçen de şehiriçi ulaşımda fiyatların en düşük seviyede olması.” şeklinde konuştu.

İzmir’in, Türkiye’yi Batı’ya açan bir pencere olduğunun altını çizen Konak Belediye Başkanı Erdal İzgi, geride kalan 3 yıl içinde Büyükşehir Belediyesi ile büyük bir uyum içinde çalıştıklarını belirterek, İzmir’de şehir yenileme planının mutlaka yapılması gerektiğinin altını çizdi.

Göreve gelmeden önce Karşıyaka’da kişi başına 1.5 metrekare alan düştüğünü, göreve geldikten sonra ise yaptıkları çalışmalarla bu rakamı 2.5 metrekareye çıkardıklarını dile getiren Karşıyaka Belediye Başkanı Şebnem Tabak, Karşıyaka’da köklü değişiklikler yaptıklarını kaydetti.

İzmir’in en büyük probleminin aşırı göç alması olduğunu belirten Bornova Belediye Başkanı Cengiz Bulut, bu kadar göçe rağmen İzmir’in değişim yapabilmesini büyük bir başarı olarak nitelendirdi. Belediye başkanlarının sevmeyenlerinin oldukça fazla olduğunu dile getiren Bulut, “Biz halk için çalışayoruz.” dedi.

8 yıldır görevde bulunduğunu ve Buca’nın temel problemlerinin yüzde 90’ını çözdüklerini ifade eden Buca Belediye Başkanı Cemil Şeboy, 35 metre genişliğindeki yolun tamamlanmasının ardından Buca’nın en büyük problemleri arasında yer alan trafik sıkışıklığının çözüleceğini söyledi.

Yaptıkları hizmetleri İzmirlilerin takdir edeceğini belirten Çiğli Belediye Başkanı Tevfik Alyanak, 3 yıllık görev süresince Piriştina ile ayrı ayrı partilerden olmalarına rağmen uyum içinde, çalıştıklarını ifade etti.

Asfalt çalışmalarına büyük önem verdiklerini ve alternatif yollar açtıklarını vurgulayan Gaziemir Belediye Başkanı İsmet Kılıç, altyapı probleminin yüzde 99’unu tamamladıklarını ifade etti.

İzmir’de kültür yatırımlarına önem verildiklerini dile getiren Balçova Belediye Başkanı Ali İhsan Ülker, kapalı spor tesisine ihtiyaçları olduğunu, çalışmalarda çok dikkatli davrandıklarını ve alınlarının teriyle görevlerini yaptıklarını belirtti.

Narlıdere’de şehir yenileme projeleri başlattıklarını bildiren Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, 3 yıl geçmesine rağmen jeotermal enerji için herhangi bir grişim yapılmadığının altını çizdi.

Güzelbahçe Belediyesi olarak İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden paylarına düşen hisseyi tamamen aldıklarını belirten Güzelbahçe Belediye Başkanı Ertan Avkıran, halkın yanında olduklarını ve halk için çalıştıklarını söyledi.
Zaman

 

Nisan 2002 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
diğer aylar için tıklayın

Bülent Erkmen 16 Nisan Salı günü  Diyalog bölümümüze konuk oldu...

Bülent Erkmen ve çalışmaları hakkında daha fazla bilgi edinmek için buraya, Diyalog'daki buluşmayı okumak için  buraya tıklayın...

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz