reklam

19 Nisan 2002 Cuma
Ana Sayfa
>
Haberler

Piriştina: İzmir yeniden kazılacak

EBSO organizasyonu ile biraraya gelen İTO, Enda Holding AŞ, ASAD ve Ege sanayicileri holding temsilcileri, şehiriçi doğalgaz dağıtımı için en kısa sürede yeni bir şirket kurma kararı aldılar. Başkan Ahmet Piriştina doğalgazın dağıtımı sırasında sokak ve caddelerin tekrar kazılacağını söyledi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Piriştina doğalgazın dağıtımı sırasında sokak ve caddelerin tekrar kazılacağını söyledi. Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) organizasyonu ile biraraya gelen İzmir Ticaret Odası (İTO), Enda Holding AŞ, ASAD ve Ege sanayicileri holding temsilcileri, İzmir’de şehiriçi doğalgaz dağıtımı için en kısa sürede yeni bir şirket kurma kararı aldılar. Yeni şirket kurma hazırlıklarının başladığını kaydeden EBSO Meclis Başkanı Kemal Çolakoğlu, “İlk etapta pilot şirket kurulacak. Bu amaçla toplantıya katılan kurum ve kuruluşlara, ortaklık taahhütnamelerini dağıttık. Bunların dışında ESİAD, EGİAD, İZSİAD ve İzmir’deki holdinglere de çağrı yapacağız. Bireysel ve kurumsal bütün ortaklık taleplerine açığız. Nisan ayı sonunda kadar herkes bir taahhütname yapacak ve istediği ortaklık payını belirtecek. Daha sonra fizibilite yapılacak. Çıkan sonuca göre herkes ortaklık payını belirleyecek. Bu iş ihaleye çıktığında da İzmir’i temsilen işe talip olacağız. İhale bizde kaldığı takdirde, kanun gereği İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni, en az yüzde 10 oranında ortak alacağız.” dedi.

İzmir’de şehiriçi doğalgaz dağıtımının özel bir şirket tarafından yapılacağını belirten İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Piriştina, kurulacak özel şirkette Büyükşehir Belediyesi’nin ortaklığının yüzde 10 olacağını söyledi. Doğalgaz dağıtımının devlet tarafından da yaptırılabileceğini ancak devletin, özendirme amacıyla bu işi özel sektörlere verdiğini dile getiren Piriştina, “Doğalgaz dağıtımı için belediyelerin katılımı öngörülmüş. Belediyeler, bunu etkili bir şekilde sürdürür.” şeklinde konuştu. Doğalgaz dağıtımını yapacak olan özel şirketin yönetim kadrosunda İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bulunmasının önemli bir etken olacağının altını çizen Başkan Piriştina, denetimle ilgili hiçbir kaygı olmaması gerektiğini sözlerine ekledi.

Doğalgazın dağıtımı sırasında sokak ve caddelerin tekrar kazılacağını dile getiren Piriştina, “Büyük Kanal Projesi kapsamında, doğalgaz şebekesini şu andaki imkanlarla yapmamız mümkün değildi. Mevcut bütçemizle ancak Büyük Kanal Projesi’ni tamamlayabildik. Eğer doğalgaz şebekesini de yapmaya kalksaydık, bunun altından kalkamazdık ve Büyük Kanal Projesi’ni de bu kadar kısa sürede bitiremezdik.” dedi.
Zaman

 

Nisan 2002 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
diğer aylar için tıklayın

Bülent Erkmen 16 Nisan Salı günü  Diyalog bölümümüze konuk oldu...

Bülent Erkmen ve çalışmaları hakkında daha fazla bilgi edinmek için buraya, Diyalog'daki buluşmayı okumak için  buraya tıklayın...

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz