reklam

24 Nisan 2002 Çarşamba
Ana Sayfa
>
Haberler

'Fuarın ihracata katkısı büyük'

Bu yıl 13. kez kapılarını açan Mobilya, Dekorasyon Ev ve Büro Mobilyaları Fuarı MODEKO 2002, sektör temsilcilerini buluşturdu. Krize rağmen geçen yıl 87 olan katılımcı firma sayısı bu yıl 117'ye çıktı. Fuarı bu yıl İsrail, Yunanistan, Belarus, Nijerya, Rusya Almanya, Lübnan, Ukrayna ve Pakistan'dan gelen alıcılar ziyaret edecek.

Potansiyel yüksek
Efor Fuarcılık ve İzmir Marangozlar Odası'nın birlikte düzenlediği Modeko'nun açılışında konuşan İzmir Vali Yardımcısı Hasan İpek, fuarın İzmir ekonomisine büyük katkı sağlayacağını söyledi. İhracat ve ekonomiye yönelik her türlü faaliyete destek verdiklerini belirten İpek, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nin katkılarıyla Libya gemisinin yeniden İzmir'e gelişinin sağlandığını, bu çalışmaların İzmir'e ekonomik yönden büyük katkı sağladığını dile getirdi.

İhracat arttı
İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Mehmet Ali Susam ise Türkiye'nin krizden ancak esnaf ve sanatkarın desteklenmesi ile çıkabileceğini söyledi. Mobilya sektörünün ihracat potansiyelinin yüksek olduğunu belirten Susam, mobilyacı esnafın katılımıyla kurulan İzmaş'ın mobilyacıların sorunlarının çözümüne katkı sağlayacağını dile getirdi. İzmir Marangozlar Odası Başkanı Mustafa Kara ise bu yıl fuara 117 firmanın katıldığını belirterek, geçen yıl ihracatlarını yüzde 48 oranında artırdıklarına dikkat çekti.

Fuarı ücretsiz verin
Fuarın kendilerine İtalya'daki gibi ücretsiz tahsis edilmesi gerektiğini ifade eden Kara, şöyle konuştu: "Bize destek verin ki daha fazla işçi çalıştıralım. Daha çok vergi verelim. Memleketimize daha çok döviz getirelim. Bu fuarı bizlere dolarla tahsis etmeyin, ücretsiz verin ki daha geniş alanlarda daha çok üreticimiz katılsın, ülkemize daha çok döviz girsin. İhracatı gelişmiş bütün ülkelerde bu böyledir. Bizde fuara katılan firma adeta yolunacak bir kaz gibi görünüyor. Geçen yıl bu fuar sayesinde sadece İsrail'e 10 milyon dolarlık ihracat yapıldı." Açılışa, İzmir Milletvekilleri Güler Aslan ve Hasan Metin ile çok sayıda davetli katılırken, Libyalılar da fuarı ziyaret etti. Modeko 2002, 28 Nisan'a kadar açık kalacak.
Yeni Asır

 

Nisan 2002 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
diğer aylar için tıklayın

Tanju Özelgin 30 Nisan Salı günü  Diyalog bölümümüze konuk olacak...

Tanju Özelgin ve çalışmaları hakkında daha fazla bilgi edinmek için buraya, Diyalog'da buluşmaya katılmak için  buraya tıklayın...

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz