reklam

26 Nisan 2002 Cuma
Ana Sayfa
>
Haberler

Iğdır'da toplu konut yapılacak

Iğdır Belediye Başkanı ve Iğdır Vadisi Yapı Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Aras, kooperatif yönetim kurulu üyeleriyle beraber düzenlediği basın toplantısında, şehirde ilk kez yapılacak toplu konut projesi hakkında bilgi verdi.
Yönetim kurulunun Cebrail Coşkun, Süphan Gökçebudak, Dönmez Güngör, Adnan Günaydın, Necati Akgül, H.Recep Parim den oluştuğunu belirten Belediye Başkanı Nurettin Aras, Iğdır'da önemli ölçüde konut açığı ve çarpık yapılaşma olduğuna dikkat çekti. Başkan Aras, bu sıkıntılardan dolayı ve daha çok sabit gelirli vatandaşlara hitap etmek istediklerini söyleyerek şöyle konuştu:

"Iğdır'ımızın gelişmesine paralel olarak yapılaşma istenilen şekilde ve sağlıklı değil. Bunu göz önüne alarak uzun zamandır arsa arayışı içersinde idik. En son olarak DSİ 'nin karşısındaki Cumhur Ataman'ın bahçesinin yanındaki 56 dönüm araziyi aldık. Kooperatife girecek olan üyelerimizin arsa payı ödemesine gerek olmayacak. Bizim yapacak olduğumuz

bu binalar öncelikle kalite olarak çok iddialı. Temeller radye olacak, bu binalarda kullanılacak malzemenin en iyisini kullanmak istiyoruz. 160 metrekare olacak daireler merkezi ısıtma ile ısıtılacak ve anahtar teslimi olarak yapılacak. Kooperatif alanı içersinde yapılacak olan alışveriş merkezi de üyelerin olacaktır"

Kooperatife üye olma ve ödeme şekilleri konusunda da bilgi veren Başkan Aras üye başvurusunda bulunmak isteyenlerin başvuru dilekçesiyle birlikte ikametgah belgesi , nüfus cüzdanı fotokopisi ve 1 adet fotoğrafı ile yönetim kuruluna başvuruda bulunmaları gerektiğini belirtti. Belediye Başkanı Nurettin Aras daha sonra şunları söyledi:

"Yaptığımız araştırma sonucu bir dairenin bize 20 milyara mal olacağını hesapladık.

Bu paranın 5 milyarını peşin , 3 milyarını 2003 yılının Nisan ayında kalan 12 milyarı da 24 eşit ücrete bölerek aylık 500 milyon şeklinde alacağız. Yönetim kurulu üyelerimiz Iğdır'ın tanınmış ve dürüst insanları. Yönetim kuruluna müracaat edenler yönetim kurulu tarafından incelendikten sonra uygun görülürse üyelik başvurusu kabul edilecek veya reddedilecek. Peşin ve aidat ödemelerinde sıkıntı çekebilecek olanların üyeliğini kabul etmeyeceğiz. Üye olduktan sonra ödeme sıkıntısı çekenler içinde bazı yaptırımlarımız söz konusu olacak. Aksi takdirde söz verdiğimiz iki yıl içersinde bitirmemiz söz konusu olamaz. Toplu konut idaresinden ve hiçbir bankadan kredi kullanmıyoruz. Tamamen kendi imkanlarımız ile yapacağız".
Dünya

 

Nisan 2002 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
diğer aylar için tıklayın

Tanju Özelgin 30 Nisan Salı günü  Diyalog bölümümüze konuk olacak...

Tanju Özelgin ve çalışmaları hakkında daha fazla bilgi edinmek için buraya, Diyalog'da buluşmaya katılmak için  buraya tıklayın...

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz