reklam

29 Nisan 2002 Pazartesi
Ana Sayfa
>
Haberler

Cumhuriyet Meydanı, çalışmalar tamamlanınca yeni bir çehreye kavuşacak

Heykelden denize kadar olan yaklaşık 10 bin metrekare yayalara açılarak Atatürk Bulvarı ile Kordon'u bağlayan bir meydan oluşturulacak.
Mevcut mermer alan genişletilerek alana andezit kaplamalar eklenecek. Yeni dikilecek çok sayıda ağaçla meydanda yeşil doku yoğunlaştırılacak.

Cumhuriyet Bulvarı'ndan gelen araçlar düzenlemeye göre heykelin arkasındaki çift şeritli yolu kullanarak Konak yönüne devam edecek. Bu çalışmaların tamamlanmasının ardından Atatürk Bulvarı'nın Cumhuriyet Meydanı ile Konak Meydanı'nı bağlayan bölümü de Kordon'da yapılan düzenleme anlayışı ile yeniden ele alınacak.

İzmir'in prestij mekanlarından birisi olarak bilinen Cumhuriyet Meydanı İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen çalışmalar sayesinde yeni bir çehreye kavuşacak. Çalışmalar tamamlandığında Cumhuriyet Meydanı'nın parmakla gösterilen bir meydan olacağına dikkat çeken İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Piriştina, "Cumhuriyet Meydanı İzmir'deki değişimin bir parçası olacak" dedi.

İki ayda tamamlanacak
Yaklaşık iki ay sonra tamamlanması hedeflenen çalışmayla Cumhuriyet Meydanı'nın heykelden denize kadar olan yaklaşık 10 bin metrekarelik bölümü yayalara açılarak Kordon ve Atatürk Bulvarı'nı birbirine bağlayan geniş bir meydan oluşturulacak. Düzenleme kapsamında heykelin önündeki mevcut mermer alan genişletilerek alana andezit kaplamalar ilave edilecek.

Doğal taş kaplama yol
Proje kapsamında milli bayramlarda tören alayı ve kortejler için 5.5 metre genişliğinde doğal taş kaplama yol şeridi oluşturulacak. Phoenix ağaçlarıyla çevrili meydanın bu özelliği yeni düzenlemeler sırasında da korunacak. Yeni dikilecek çok sayıda ağaçla meydanda yeşil doku yoğunlaştırılacak.
Yeni Asır

 

Nisan 2002 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
diğer aylar için tıklayın

Tanju Özelgin 30 Nisan Salı günü  Diyalog bölümümüze konuk oldu...

Tanju Özelgin ve çalışmaları hakkında daha fazla bilgi edinmek için buraya, Diyalog'da gerçekleşen  buluşmayı okumak için  buraya tıklayın...

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz