reklam

03 Mayıs 2002 Cuma
Ana Sayfa
>
Haberler

Fuar, turizmi canlandıracak

Bir yere kadar getirebildiğimiz SODEX Fuarı'nın ardından sıçrama yapabilmek için Hannover Messe ile yeni bir şirket kurduk. Hannover Messe ismi yabancı ülkelerin verdiği desteği alabilecek bir isim.

ISK-SODEX 2002 Fuarı'nı organize eden Dünya Fuar Genel Müdürü Murat Demirtaş , fuara beş bin yabancı ziyaretçinin gelmesinin beklendiğini belirterek bunun turizm açısından da önemli sonuçlar doğuracağına işaret etti.

Fuara gelen ziyaretçileri ''en paralı turist'' olarak niteleyen Demirtaş, ''Fuara gelecek misafir charter uçakla gelmez, 4-5 yıldızlı otellerde kalır ve en iyi restoranlarda yemek yer. Fuar alanında para harcar, giderken de mutlaka hediye götürür. Yabancı ziyaretçilerin üç milyon dolar civarında getirisi olacağını tahmin ediyoruz'' diye konuştu.

Fuara gelecek yetkili servisler, bayiler ve bu konuyla ilgili okullar aynı platformlarda değerlendirildiğinde, fuarın beklenen bütün yeni teknolojileri herkesin bir arada görebileceği tek yer olduğunu belirten Demirtaş, burada sergilenen cihazların, kazan dairesinden hidrofora, döşenen borulara kadar hayatımızın içinde yer alan ürünler olduğunu dile getirdi.

Firmaların fuara sahip çıkması ve katılımcıların gerçek ziyaretçilerinin çağrılmasının önemine değinen Demirtaş, ''Bizim tanıtımımızla katılımcıların tanıtımı örtüştüğü zaman ortaya güzel iş çıkıyor'' diye konuştu.

Hannover Messe ile yeni bir ortaklığa imza attıklarını ve Dünya Fuar Yapım Ltd. Şti'nin bu fuarın ardından yoluna yeni şirketle devam edeceğini ifade eden Demirtaş, ''Hannover Messe ile dört yıldır birlikte çalışıyorduk. Şimdi yüzde 50'si bize ait olan yeni bir şirket kurduk. Amacımız, buradaki Türk firmaların yurtdışına açılmasını sağlamak ve ihracatı arttırmaktı. Dünya fuarı olarak bir noktaya kadar getirebildik SODEX fuarını. Ama bu noktadan sonra bir sıçrama yapabilmek için Hannover Messe ile yeni bir şirket kurduk. Onlar kendi isimlerini verdiler, çünkü ülke katılımlarında bazı ülkeler fuara şirketlerini gönderebilmek için finansal destek sağlar. Bu destekleri Hannover Messe ismi alır'' dedi.

İstanbul dünyanın merkezi

''Amacımız İstanbul'u bir çekim noktası haline getirmek'' diye konuşan Murat Demirtaş, hedeflerinin Almanya ya da İtalya'ya giden çevre ülkeleri İstanbul'a çekerek tüm bağlantıların buradan gerçekleşmesini sağlamak olduğunu söyledi. İran'ın beş yıl sonra çok büyük bir pazar olacağının altını çizen Demirtaş, ''Bana göre İstanbul coğrafi olarak dünyanın merkezi. Mesela İran çok önemli. Göreceksiniz beş yıl sonra İran çok büyük bir pazar olacak. İran pazarına sahip olabilmek için de yine İstanbul'dan bir ortakla gideceksiniz oraya. İstanbul, hem Ortadoğu, hem Avrupa hem de Asya'nın ortak noktası'' diye konuştu.
Cumhuriyet

 

Mayıs 2002 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04 05
06 07 08 09 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
diğer aylar için tıklayın

Mimarlar Odası Eski Genel Başkanı Oktay Ekinci 7 Mayıs Salı günü  Diyalog bölümümüze konuk olacak...

Oktay Ekinci hakkında daha fazla bilgi edinmek için buraya, Diyalog'a katılmak için  buraya tıklayın...

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz