reklam

03 Mayıs 2002 Cuma
Ana Sayfa
>
Haberler

İhale Kanunu’na değişiklik geliyor

Kamu İhale Kurulu yetkilileri, İhale Kanunu’nda değişiklik hazırlığı yapıldığını belirterek, eşik değerlere siyasi iradenin karar vereceğini, ancak Avrupa Birliği normlarının benimsenmesi gerektiğini belirtti.

Uluslararası Para Fonu’na sunulan Niyet Mektubu çerçevesinde Kamu İhale Kanunu’nda yapılacak değişikliğe ilişkin çalışmalar başlatıldı. Düzenlemeyi yürüten Kamu İhale Kurulu yetkilileri, benimsenecek eşik değerlere siyasi iradenin karar vereceğini, ancak Avrupa Birliği normlarının benimsenmesi gerektiğini söyledi.

Niyet Mektubu’na göre, İhale Kanunu’nda yapılacak değişikliğin TBMM tarafından bu ay sonuna kadar onaylanması gerekiyor. Değişiklik çalışmaları ise Kamu İhale Kurulu tarafından sürdürülüyor. Kanunda öncelikle, şu andaki 17.5 trilyon lira olan eşik değerin, Dünya Ticaret Örgütü veya Avrupa Birliği normları ile uyumlu hale getirilmesi gerekiyor.

AB NORMLARINA UYUM HEDEFLENİYOR
Bayındırlık Bakanlığı 11 trilyon lira olan Dünya Ticaret Örgütü normlarının, Kurul ise 5 milyon Euro olan avrupa birliği normlarının benimsenmesi gerektiğini belirtiyor. Kurul yetkilileri, birliğin normlarının kabul edilmesiyle birlikte tenkitlerin önüne geçileceğini savunuyor.
değiştirilecek diğer madde ise keşif artışları ile ilgili. şu andaki yasada düzenleme bulunmuyor.
Yeni düzenlemede oranın yüzde 25 ile yüzde 50 arasında arttırılması öngörülüyor. Beklenmedik bir doğal engelin veya sorunun ortaya çıkması durumunda, işin bitmesi kaydıyla keşif artışı yapılacak. iş bitmezse yeniden ihaleye çıkılacak.

YASANIN DİLİ SADELEŞTİRİLECEK
İhale Kurulu mevcut kanunun dilini de sadeleştirmeyi hedefliyor. Bu kapsamda, kanun metninde yer alan ifadelerin açık ve net olmasına özen gösterilecek. Kurul yetkilileri, özellikle eşik değerler için belirlenecek normlar konusundaki kararın siyasi iradeye ait olacağını belirtirken, çalışmaların tamamlanmasının ardından tasarı Başbakanlık’a sunulacak.
NTVMSNBC

 

Mayıs 2002 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04 05
06 07 08 09 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
diğer aylar için tıklayın

Mimarlar Odası Eski Genel Başkanı Oktay Ekinci 7 Mayıs Salı günü  Diyalog bölümümüze konuk olacak...

Oktay Ekinci hakkında daha fazla bilgi edinmek için buraya, Diyalog'a katılmak için  buraya tıklayın...

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz