reklam

06 Mayıs 2002 Pazartesi
Ana Sayfa
>
Haberler

İstanbul'da sanatçılar parkı bu yıl tamamlanacak  

İstanbul'da bir ilk olacak " Sanatçılar Parkı " projesi bu yılın sonunda tamamlanacak. Ağırlıklı olarak " sinema " temasının işleneceği dev parkta çeşitli sanatsal etkinlikler için de özel bölümler oluşturulacak.
Bünyesinde 7 sanat olgusunu temsil eden bölümlerin yanı sıra çocuk parkları, yürüyüş alanları, kafeteryalar bulunacak parkın sanatın ve sanatçının isminin yaşatılması için hayata geçirilen bir proje olduğunun altını çizen Başkan Yusuf Namoğlu, " Sadece Beşiktaş değil, İstanbul bir zenginlik kazanacak. Beşiktaş dışından çok sayıda insan buraya gelip sanatı koklayacak, gezinti ve eğlence ünitelerinden faydalanacak " diyor.

Beşiktaş Belediyesi'nin Etiler'de inşa edeceği Sanatçılar Parkı'nda tıpkı Hollywood'da olduğu gibi ünlü sanatçıların el ve ayak izleri bulunacak

BEŞİKTAŞ Belediyesi bir ilke imza atarak, yeşil alanda sanatı yaşatmak için " Sanatçılar Parkı " inşa ediyor. Etiler Akatlar'da 48 dönüm alan üzerinde kurulacak olan ve " Yedi Sanat " olgusunu temsil eden bölümlerin bulunacağı parkın her açıdan örnek bir mekan olacağını söyleyen Beşiktaş Belediye Başkanı Yusuf Namoğlu, " Temel amacımız, sanata emeği geçen ve topluma mal olan sanatçılarımızı bir sonraki kuşaklara daha iyi anlatmak " diyor. Parkta, tıpkı Hollywood'da olduğu gibi iz bırakmış sanatçıların el ve ayak izlerinin bulunacağını belirten Namoğlu," Gelenler hem sanatı koklayacak hem de yürüyüş bantlarında, oyun alanlarında, kafeteryalarda eğlenme ve dinlenme imkanı bulacak " diye konuşuyor. Türkiye'de benzeri bulunmayan parkın bu yılın sonunda tamamlanarak hizmete açılacağını belirten Başkan Namoğlu şunları söylüyor: " Halka verdiğimiz sözleri yerine getiriyoruz. Bu proje de Beşiktaşı daha çağdaş kılmak için atılan dev bir adımdır. Bu adımla sanatçılarımıza da gereken değer verilecek. "
Sabah 

 

Mayıs 2002 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04 05
06 07 08 09 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
diğer aylar için tıklayın

Mimarlar Odası Eski Genel Başkanı Oktay Ekinci 7 Mayıs Salı günü  Diyalog bölümümüze konuk olacak...

Oktay Ekinci hakkında daha fazla bilgi edinmek için buraya, Diyalog'a katılmak için  buraya tıklayın...

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz